Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Arbitrage op HGC

14-6

Arbitrage

 

Een grote groep scheidsrechters is wekelijks op de velden te vinden om wedstrijden te fluiten. Selectieteams die Landelijk spelen worden door KNHB bondsscheidsrechters (BS) gefloten. HGC heeft een kern van clubscheidsrechters die bereid zijn wekelijks te fluiten. Ieder seizoen zien wij graag jonge ouders met enige hockeyervaring toetreden tot deze groep van enthousiaste fluiters.

 

Jaarlijks kan men inschrijven voor de CS+ opleiding, clubscheidsrechters voor gevorderden. De opleiding wordt afgerond met een diploma en KNHB shirt.

 

 

Coronacrisis en Inhaalplan

 

De AB jeugd hebben hun scheidsrechterkaart gehaald en worden bij iedere thuiswedstrijd ingedeeld om de jongere CD jeugd te fluiten. Vanwege de onderbreking van anderhalf seizoen, is er extra aandacht nodig voor begeleiding van beginnende jonge fluiters. Dit is niet meer mogelijk vanuit de kleine kern van de arbitragecommissie. In het uitgewerkte Vereniging Arbitrage Plan (VAP) wordt de verantwoordelijke gelegd bij ontvangende teams waar de beginnende scheidsrechters staan opgesteld.

 

De wedstrijden van de A jeugd worden door ouders gefloten, de manager regelt het schema van fluitbeurten.

 

HGC vindt het wel belangrijk dat haar wedstrijden op een goed niveau wordt gefloten. Daarom is Arbitrage op HGC actief met spelregelexamens voor de jeugd en ouders. Ouderparticipatie in spelregelkennis is sterk aan te bevelen en in het VAP staan richtlijnen om de kennis van de spelregels voor iedereen te vergroten.

 

 

Klik hier voor de laatste versie van het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) 2021-2025

 

HGC TV