Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Senioren

Ook HGC start met "OldStars" walking hockey

3-6

Op dinsdag 29 juni organiseert Hockeyclub HGC uit Wassenaar samen met het Nationaal Ouderenfonds een kick-off van OldStars walking hockey. In navolging van het landelijke succes wilt ook HGC deze aangepaste spelvorm introduceren.

 

Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking hockey biedt HGC een aangepaste spelvorm voor hockey op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

 

Wat is OldStars walking hockey?

Met OldStars walking hockey biedt HGC in samenwerking met het Ouderenfonds een aangepaste spelvorm aan voor hockey op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn op 1/8 van het veld, teams van 5 spelers, geen keepers en rennen is niet toegestaan. Deze spelvorm staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

 

OldStarswalking hockey is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handballe.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met de landelijke partners Menzis en VWS. In de regio Haaglanden wordt dit mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Rabobank.

 

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

 

Heeft u interesse in deelname?

U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. Op 29 juni start HGC met een kick-off, daarna worden wekelijks walking hockey trainingen aangeboden op dinsdagochtend. Heeft u interesse om deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] 

 

Programma van de kick-off

Tijdstip                       Onderdeel

 9:30 uur                      Inloop

10:00 uur                     Kennismakingstraining "OldStars" walking hockey

11:00 uur                     Gezamenlijke afsluiting met lunch


Locatie                         HGC, Buurtweg 120

                                    2244 AJ Wassenaar

Kosten                         Er zijn geen kosten verbonden aan deelnameReacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Gerelateerde nieuwsberichten

"Old Stars" Walking Hockey
 

HGC TV