Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Update Heren 1 HGC seizoen 2021-2022

1-6

Persbericht

Het bestuur en de Commissie Tophockey HGC maken bekend dat de volgende spelers de selectie van Heren 1 HGC komend seizoen (2021/2022) komen versterken:

·Gordon Johnston, 28 jaar, Canadees, komt van Vancouver Hawks, verdediger met sleepcorner. Gordon debuteerde in 2011 bij het Canadese nationale team, 179 caps, 52 goals, Olympische Spelen van Rio en gereed voor Tokio.

 

·Jan van ’t Land, 16 jaar, speelt bij Alecto, waar hij op 15 jarige leeftijd debuteerde in Heren 1, maakt deel uit van de Selectie Nederlands B.

Coach Paul van Ass: "Gordon heeft een goede strafcorner in huis. Hij trainde de corner in Nederland - op verzoek van Canada - bij Bram Lomans. Ik hoorde ook vanuit Canada goede dingen over hem. Ik zie hem als een goede aanvulling in de selectie. Ik ben minstens zo blij met Jan van ’t Land, een zeer talentvolle jeugdspeler. Hij is afkomstig uit een echt hockeygezin, als zoon van Jan Jorn van ’t Land, o.a. oud-coach H1 HGC en Dominique Kuijlaars oud-D1 Amsterdam. Ik vind het juist een uitdaging om zo’n jong talent verder te brengen.”

Er is afscheid genomen van:

·Maico Casella Schuth, verlaat HGC na 2 seizoenen.

·Devindar Walmiki, verlaat HGC na 2 seizoenen.

·Luuk van Duren, die na 1 seizoen HGC met zijn broer in een vriendenteam bij Kampong gaat hockeyen.

HGC dankt ook deze spelers voor hun grote inzet in Heren 1 en wenst hen alle goeds toe in hun verdere hockeyloopbaan .

====

Voor nadere vragen of toelichting:
Mark van Loon, bestuur HGC, Tophockey, die in deze als woordvoerder zal optreden.

foto's © HGC


 

HGC TV