Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Verliezen met de MD4 was super tof..!!

28-5

Ook dit jaar begonnen we de eerste training weer het praatje met de meiden. Ik was er na een paar jaar trainer/coach van overtuigd dat je zeker in de jeugdteams sport voor de lol.  Het moet niet om winnen gaan, aan de andere kant is verliezen ook niet leuk en daarmee wordt winnen toch wel weer belangrijk. Zo begon ik ook dit jaar weer het praatje met de meiden.

 

Om het leuk te hebben moesten we ons best doen en elkaar helpen. Als het allemaal een beetje lukt in een omgeving waarin de meiden fouten durven maken, we met elkaar kunnen lachen en we niet te veel verliezen gaan we samen een heel leuk seizoen hebben. Zo dacht ik.

 

In een stevige poule met o.a. Noordwijk D2, Voorhout D1 en Forestcate D1 was het voor onze MD4 best pittig, maar toch hebben de meiden wat puntjes gepakt en wat gewonnen. De meiden kregen door dat ze best goed waren en dat de selectie teams uit de regio niet zomaar even van ze konden winnen.

 

Onze laatste "echte” wedstrijd was tegen Forestcate D1. Ondanks het vertrouwen binnen het team merkte je wel dat de meiden bezig waren met een wedstrijd die ze gezien de stand in de poule onmogelijk konden winnen. De dag voor de wedstrijd nog een power training door Amy vd Bosch uit Dames 1 en de zaterdag stonden we ik meen laat in de middag op het ABN veld.


Forescate D1 kwam als een echt selectie team het veld op. Strak in het tenue met bijpassende tassen en snelle coach. De sponsor logo’s en het warm lopen in een strak lijntje maakte het geheel helemaal af. Wij hadden inmiddels ook een jasje met sponsor logo’s (en twee hele leuke coaches), maar toch zag het er bij een selectie team net wat anders uit.

 

Na een paar minuten was het duidelijk dat het heel erg zwaar ging worden. Het mooie was dat de meiden ondanks het hoge niveau van de tegenstander bleven hockeyen en we het Forescate een lange tijd echt lastig konden maken. Winnen was al lang geen optie meer, maar zelfs met 0-4 achter bleef de MD4 als team spelen om niet met 0-5 achter te komen. Tegen het einde van het laatste kwart konden de meiden gewoon niet meer en compleet uitgeput verloren we alsnog met ruime cijfers.

Dik verloren, maar als team echt alles gegeven, compleet op en ze hadden de beste en mooiste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Wij als coaches en de toen achter het hek en op de parkeerplaats aanwezige ouders hebben de meiden met groot applaus ontvangen en de complimenten van de "snelle” coach van Forescate voor het spel van onze power meiden maakte het helemaal af.

 

Wij onwijs trots op de meiden en nog mooier de meiden ook heel erg trots op zichzelf en op elkaar. Dit had niks met winnen of verliezen te maken, maar ging om een wedstrijd als team beleven en samen ergens voor gaan wat mooier was dan winnen.

Als je de meiden vraagt naar de leukste wedstrijd van het jaar is dat bij de meeste toch het verliezen van Forescate D1…!

Peter van Dijk
trainer/coach MD4

 

HGC TV