Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC-Almere 5-1 / Einde Seizoen

8-5

Het was een vreemd seizoen. Moeilijk voor iedereen in de wereld. In onze hockey microkosmos mag de hockeyhoofdklassecompetitie dankbaar zijn, dat deze, ondanks de veelheid aan terechte corona-veiligheidsmaatregelen en beperkingen, kon worden afgewerkt.

Dus hulde aan de supporters die ook op afstand achter de live stream, tv de wedstrijden bleven volgen en meeleefden met de teams. En mooi dat dat dat mogelijk was en dat de kwaliteit al doende ook beter werd. Hulde aan al degenen die op de thuisclubs, dus ook op HGC, de zaken in goede banen leidden, ervoor zorgden dat de coronamaatregelen werden nageleefd. Een bijzondere vermelding voor verenigingsmanager Hans Wentel en bestuursleden. Ze regelden alles en waren paraat! Hulde aan de medische begeleiding van de tophockeyers die in beschermende kledij tig keer per week bij het hele team en de begeleiding sneltests afnam. Artsen en verpleegkundigen uit de eigen HGC kring.

heel wat testen afgenomen/zie de vaas

Maar bovenal hulde aan het team en begeleiding, die ondanks het vreemde competitieritme doorgingen. Afgelastingen, dubbele wedstrijden in het weekend etc. Het gevaar van blessures lag, door de afwijkende korte trainingsopbouw, op de loer. En ja, HGC had er bovenmatig last van dit seizoen. Het zag er lang naar uit dat het team de play-offs ging halen, maar aan het end liep het anders. Er waren volgens de kenners 5 cruciale wedstrijden, die "voor het oprapen lagen" (bij wijze van spreken, want dat is 't natuurlijk nooit zo) waarbij de buit niet werd binnengehaald. Terugkijken heeft geen zin. H1 HGC deed zijn sportieve plicht door klinkend te winnen van Rotterdam en van Almere. Het seizoen zit erop. Laten we hopen dat het komende seizoen, door terugdringen van coronagevaar, weer normaler is. Een club als HGC heeft zijn supporters en de daarbij behorende sfeer nodig om tot grote hoogte te stijgen. En de supporters willen hun teams (Dames en Heren) weer zien.

Dus over de laatste wedstrijd geen woorden verder. HGC heeft gewonnen en dat verwachtte "men" ook. Natuurlijk is het zuur voor Almere dat het na een zeer moeizame reeks de hoofdklasse moet verlaten. Dat was al bekend toen men aantrad tegen HGC. Maar zij hebben ook in de laatste match alles gegeven. En dat verdient ook hulde en respect.

Coach Paul van Ass en de Commissie Tophockey zijn, zoals al eerder gemeld bezig met de selectie Heren 1 HGC voor het komend seizoen. Er zullen nieuwe gezichten verschijnen en er zal afscheid genomen worden van een aantal huidige spelers. Het doel blijft om te acteren in de top van de hoofdklasse en de play-offs wél te halen. De kwaliteit en de mindset om dat doel te bereiken, moeten er dan weer staan.



de kniegeblesseerden Devindar Walmiki en Karst Timmer waren erbij
Devindar liet de coach zitten in zijn rolstoel/

Op naar seizoen 2021-2022!

Topscorers einde seizoen:

  
vlnr Steijn van Heijningen, Maico Casella 2x

  
vlnr Seve van Ass, Luuk van Duren (sc)



Stand 2 mei 2021



 (Hurley en Tilburg hebben nog 1 inhaalwedstrijd)

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's

H1 HGC - Almere 2 mei '21: 5 - 1

Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Steijn van Heijningen scoorde de 1-0


Maico Casella scoorde twee keer

Pelle Vos in actie


2e keeper Hidde van Hoek kwam op 't end in 't spel.
Snel even getraind door 1e doelman Sam van der Ven

(alle foto's © HGC)



Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV