Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 Rotterdam-HGC: 0-4 !

28-4

25 april 2021:
H1 Rotterdam-HGC: 0 - 4

Vorige week moesten we nog uitleggen wat oprechte teleurstelling betekende. En dan zou het gemeen zijn om nu over "verbazing" te gaan schrijven. En dat is ook niet het geval. Als we de uitslag van het uitje naar Rotterdam zien, dan zeggen coach, team en vrienden: "Zie je nu wel?.. waarom kon dat bij een paar cruciale, ogenschijnlijk gemakkelijker wedstrijden dan niet?". En dat was dus die teleurstelling. De conclusie is dat het team, de uitdaging van de coach om "op te staan" heeft opgepakt. Ondanks het gemis van spelers als Karst Timmer, Agustín Bugallo, Devindar Walmiki, en de fysieke ongemakken bij deze of gene. Er was revanche voor de desastreuze wedstrijd (0-7) toen Rotterdam op de Roggewoning was in februari. En de verhalen dat HCR niet in vorm was: prima. HGC was op 21 februari ook niet in vorm. Het zal wel. 

De wedstrijd kan je terugzien op HGC TV (Eyecons) en heb je hopelijk live gevolgd of de samenvatting bij NOS Sport gezien. HGC had de leiding. De arbitrage hield het hoofd koel, ondanks misbaar en licht theater van enige HCR vedetten.... HGC had de gehele wedstrijd de leiding en verzaakte deze keer niet.. En we mogen wel opmerken dat Sam van der Ven in deze match nog even heel duidelijk liet zien, waarom het vreemd is dat hij niet in de Oranjeselectie voor EK en OS zit. En hij verwoordde dat goed voor de NOS camera! Perfect keepwerk.

Het scoreverloop geeft aan hoe HGC domineerde:

4' 0-1 HGC Maico Casella
15' 0-2 (sc) HGC Maico Casella
45' 0-3 (sc) HGC Seve van Ass
66' 0-4 HGC Luuk van Duren
Dus een gelukwens aan de mannen. Geen play-offs, maar toch een mooie afronding van de competitie in het verschiet. Tegen het geteisterde en de facto gedegradeerde Almere, moet er ordelijk en effectief gescoord worden. Dus geen anticyclisch spel, maar net als de anderen: goed en flink winnen. Al gaat het nergens meer over, het is goed voor het gevoel van eigen waarde, en voor de fans. Die kunnen geen teleurstelling, noch verrassing of verbazing meer hebben. Vreugde dus! en met figuurlijke stiff upperlip deze reeks afsluiten.

Zondag 2 mei 2021
14:45 u Heren 1 HGC - Almere

helaas nog geen toeschouwers/ livestream via Eyecons beschikbaar

Topscorers:

      
vlnr Maico Casella (2x wv 1x sc), Seve van Ass (sc), Luuk van Duren
Stand uitslagen 25 april:bron HOCKEY NL

Pers:

NOS Studio Sport /video © 25-4-2021


Getergde HGC-doelman laat zich zien

Sam van der Ven over zijn ijzersterke keepwerk in Rotterdam en hoe tegen het (tijdelijk) afvallen bij Oranje aan kijkt. Terecht Sam!!!Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

H1 Rotterdam - HGC 25 april '21:

Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Maico Casella in actie, hij scoorde de 0-1 en de 0-2


captain Seve van Ass klaar voor de 0-3 (sc)

Vincent Langenhuijsen actie

(alle foto's © HGC)


 

HGC TV