Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1, een teleurstellend weekend

22-4 Vrijdag avond 16 april 2021

Heren 1 Amsterdam - HGC 3 - 2

De kop van zo'n webitem moet altijd bemoedigend zijn. Als er dus staat "teleurstellend weekend" is het de vraag wie wat vindt. Laten we er nu vanuit gaan dat het primair om teleurstelling gaat bij team en begeleiding. Die weten wat er op het spel stond, wat het streven was. En inderdaad het liep niet. Het regende corners en we konden van alles zien op de livestream. De fans die kijken zijn dan ook teleurgesteld omdat ze zo graag een andere uitslag hadden gezien. Als je juist veel verwacht, dan ben je teleurgesteld. Het zat er niet in en kwam er dus ook niet uit. We weten allemaal inmiddels dat het team zeer wordt gekweld door blessures. Ook in deze wedstrijd liep door een onfortuinlijke botsing tussen Maico Casella en Devindar Walmiki laatstgenoemde een zware knieblessure op. Hij kan niet meer spelen voor HGC dit seizoen. Karst Timmer ging hem al voor.

Verder geen analyses hier. De blik was gericht ook op de zondagwedstrijd:

Zondag 18 april 2021
H1 HCKZ - HGC 3 - 3

Met vertrouwen en strijdlustig gaat HGC naar KZ. Nee onderschat nooit je tegenstander. Ook KZ heeft groot belang bij een goed resultaat. De live stream kijkers zagen tot hun schrik een openingstreffer van KZ: 1 - 0. Maar HGC was fel en speelde aanvallend. Dat leverde twee treffers op van Kenta Tanaka:  1 - 2, dat gaf de HGC burger moed. Toen er 1 - 3 stond dacht men: deze is voor HGC. Maar KZ bleef aandringen en de defensie van HGC was in het laatste kwart niet alert genoeg en daar waren die corners tegen weer. 2 -3 en nee hè?... 3 - 3 eindstand. Slechts één punt. Niet genoeg om nog echt serieus op play-offs te rekenen helaas. De geleerden zullen wel uitrekenen dat er nog een kans is. Wie weet. Het was oerjammer wat er aan 't end gebeurde op KZ.

De coach is wijs en weet dat je opwinden nu weinig toevoegt. Heren 1 HGC moet sportief het seizoen afmaken en in het linkerrijtje zien te blijven. De blik zal snel genoeg gericht zijn op seizoen 2021-2022 en een selectie die past bij de ambities van HGC.

Dus de blik is komend weekend gericht op de uitwedstrijd in Rotterdam:

Zondag 25 april 2021
14:45 u Heren 1 HGC - Rotterdam

Voorwaar geen makkelijke klus om te klaren. Maar wie weet ......!

Topscorers 16/18 april:

      

vlnr bij Amsterdam: Steijn van Heijningen, Seve van Ass (sc)
bij HCKZ: Kenta Tanaka 2x, Seve van Ass (sc)STAND per 18 april 2021:bron www hockey NL

Pers:

HOCKEY NL 18-04-'21 ©Sjoerd Maresch

play-offs uit zicht voor HGC


*******
Hockey NL
Eyecons TV vanaf minuut 11 gesprek met Sam van der VenVideosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

Van de wedstrijd bij Amsterdam zijn géén eigen foto's beschikbaar

H1 HCKZ - HGC 18 april '21:

Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Kenta Tanaka in actie, hij scoorde de 1-1 en de 1-2


Maico Casella in actie


Pelle Vos geeft de strafcorner aan

(alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV