Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC Kampong: 2 - 3

16-4 zondag 11 april 2021

Heren 1 HGC - Kampong

Na de wat sombere berichten uit Tilburg , is er ondanks de uitslag, positiever nieuws over de ontvangst van Heren 1 Kampong bij HGC.

Het was een echte wedstrijd waarin het, zeker in de 2e helft overall gelijk opging. HGC heeft zich vanuit een achterstandspositie, knap terug geknokt naar 2-3. Maar meer zat er helaas niet in. Natuurlijk wil de opponent voor de camera na afloop vaak zeggen dat ze beter waren etc. Wie doet dat niet? Nog erger, als je zegt, dat je wint ondanks dat je het nog véél beter had gekund. Nou ja de uitslag was duidelijk. Kampong heeft nipt gewonnen en nam de punten mee naar huis. 

Het scoreverloop:

10' 0-1 Kampong Bjorn Kellerman
24' 1-1 (sc) HGC Seve van Ass
29' 1-2 Kampong Boet Phijffer
31' 1-3 Kampong Bjorn Kellerman
60' 2-3 HGC Kenta Tanaka


De eigen livestream van HGC met commentaar door de oud- Heren 1 spelers Eric-Jan Iding en Mike Husken was duidelijk en gaf een mooi overzicht van en inzicht in deze mooie wedstrijd waarin HGC gelukkig liet zien dat het op hoog niveau kan hockeyen.Voor HGC maakt deze uitslag het veroveren van een play-offs ticket extra moeilijk. Nu moeten alle 4 resterende matches gewonnen worden.... Een uitdaging. Coach van Ass blijft schipperen met een deels niet compleet en/of fit team. Hebben andere teams vast ook, maar het blijft een opgave. De Argentijnen waren er door Pro League verplichtingen in Argentinië nog steeds niet bij. Alleen Maico Casella komt weer in actie weer vanaf vrijdagavond. Hij ging weg met een enkelkwetsuur, die hersteld is. Maar het slechte nieuws is dat Agustín Bugallo net met een blessure uit Argentinië is teruggekeerd. Vier wedstrijden en dan daarbij nog 4 oefenwedstrijden daar in korte tijd ! Visie van de Argentijnser bondscoach daar, zullen we maar zeggen. Sneu voor hem, en voor HGC. Voorlopig uitgeschakeld. Karst Timmer is deze week aan zijn kniebanden geopereerd. Een voorspoedig herstel gewenst aan Karst! Thijmen Piket loopt nog meet ingetapete hand en heel hockeyend Nederland weet dat Nick Budgeon met een schouderbladbreuk meespeelt. Lars Heerink ook nog af en toe last van "knal tegen zijn hoofd, in Tilburg". Enfin dat is wat het is... Doorgaan, focus , blik vooruit.

En we leven ook mee met "onze" Sam van der Ven, die recent hoorde gepasseerd te zijn voor EK en OS Tokio. Een harde dreun. Maar ook hier geldt: er kan van alles onvoorzien veranderen en terugknokken in de selectie kan ook. Andere bondscoach, andere visie, bijvoorbeeld. We zijn bij HGC ongelofelijk blij met Sam's commitment aan de club en realiseren we ons dat we veel winstpartijen aan zijn kundigheid hebben te danken. En om de doelmannen in de wereld een beetje te helpen: Een verlies kan je meestal niet toerekenen aan de keeper. Als de achterhoede bijvoorbeeld niet of suboptimaal functioneert (Johan Cruijff had het over "een gatenkaas") dan mag je blij zijn dat je dankzij de keeper een totale afgang bespaard wordt. Dus Sam, ga door en blijf je zelf in "the picture" spelen. Wij staan achter je.
(lees het interview dat Sam had met HOCKEY NL, zie onderaan)

Programma:
vrijdagavond 16 april 2021
20:30 u H1 Amsterdam- HGC  (Amstelveen)
volg ee.a. in de livestream via Eyecons

en dan nog eentje:

Zondag 18 april 2021
14:45 u H1 Klein Zwitserland - HGC  (uit)
volg ee.a. in de livestream via Eyecons

ALLES MOET GEWONNEN WORDEN NU !!


Topscorers:
   
vlnr Seven van Ass (sc) en Kenta Tanaka Stand en uitslagen:
bron www HOCKEY NL
 

Pers:


door Eelko Wester © HOCKEY NL, 12 april 2021

Floris van der Linden denkt niet aan toekomst: ‘Zorgt voor ruis’

Over mijn toekomst wil ik pas na de play-offs praten.’ Dat duidelijke antwoord kreeg het bestuur van HGC onlangs van Floris van der Linden toen hem werd gevraagd naar zijn plannen voor komend seizoen

Lees het artikel: 

======================


door Chloë Goossens © HOCKEY NL,13 april 2021

Sam van der Ven over afvallen: ‘Ik zag dit totaal niet aankomen’

Hij had het niet zien aankomen, Sam van der Ven (31). De keeper van HGC hoorde zondagavond dat hij geen onderdeel meer uitmaakt van de selectie van Max Caldas in aanloop naar het EK en de Olympische Spelen in Tokio. 

Lees het artikel: 


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

H1 HGC - Kampong 11 april '21:

KLIK HIEROP

Kenta Tanaka in actie, hij scoorde de 2-3


Seve van Ass scoorde uit een strafcorner de 1-1

(alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV