Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Oranje Rood vs HGC: 2-3 !

2-4 Late berichtgeving, excuus.


28-3-'21

De wedstrijd was belangrijk. Kon HGC met de (inmiddels) gedeeltelijk herstelde formatie punten halen in Eindhoven? Volgens Paul van Ass kan dat altijd, maar we moesten het natuurlijk nog zien.

En hoe mooi is het dat wij dankzij de livestream van Oranje Zwart de wedstrijd integraal thuis op het scherm konden volgen! Leuk kundig commentaar door oud OR toppers en commercieel goed benut in de rustmomenten.

het scoreverloop:

8' 0-1 HGC Floris van der Linden
21' 1-1 (sc) Oranje-Rood Thibeau Stockbroekx
46' 1-2 HGC Thijmen Piket
55' 1-3 HGC Kenta Tanaka
67' 2-3 Oranje-Rood Gijs van Merriƫnboer

Vice captain Floris van der Linden zette de 0-1 neer vanuit een magistrale backhand, moeilijke hoek etc. Maar OR vocht ook hard en wist vanuit een strafcorner de gelijkmaker te noteren. Pas in de 46ste minuut was het Thijmen Piket die HGC weer op voorsprong zette. Thijmen was nog herstellende van een middenhandsbeentje breuk! Omdat onze Japanse vriend Tanaka kiest voor enige zekerheid knalde hij 9 minuten later de 1-3 erin bij OR. OR bleef vechten maar wist ondanks de 2-3 in de 67ste minuut het tij niet te keren. Spannend en leuk om te bekijken. HGC nam 3 hele belangrijke punten mee. Daarmee kwam HGC met één punt voorbij Pinoké en staat het 4e in de ranglijst. 

Blessureleed blijft HGC achtervolgen. Maico Casella verliet het OR veld met een flinke enkelbandblessure. Wij wensen hem, niet zonder eigen belang ;-) een voorspoedig herstel toe!

De mannen van HGC moeten nu met focus doorpakken, geen punten morsen en dat kan allemaal op Eerste Paasdag als het team naar Tilburg afreist.

ZONDAG 4 april
14:45 uur Heren 1 Tilburg - HGC

geen toeschouwers toegestaan!
gebruik de livestream van Eyecons om de wedstrijd te volgen.
NOS Sport zendt 's avond een samenvatting uit.

Topscorers HGC


    
 vlnr Floris van der Linden, Thijmen Piket, Kanta Tanaka


Uitslagen en stand per 28/3'21

bron www hockey NL

Videosamenvatting:

 

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

(geen eigen HGC foto's van de wedstrijd H1 OR - HGC beschikbaar)

actiemoment Thijmen Piket (archiefopname thuiswedstrijd 4-10-'20)

(alle foto's © HGC)Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV