Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC wint met 4-0 van HCKZ

14-2 Een altijd bijzonder Haags treffen tussen de eerste herenteams van HGC en Klein Zwitserland op zaterdag 6 februari j.l.


Met het oog op naderende vorst en sneeuw hadden een aantal clubs het goede inzicht om net als de dames in de hoofdklasse al op zaterdag de wedstrijd van zondag 7 februari te spelen. Jammer dat de KNHB niet dit inzicht ook bij de heren tot een "besluit" dat voor alle wedstrijden zou gelden, kon maken. Dat zou heel wat schelen in het alsnog in een kort tijdsbestek "afwerken" van de competitie. Het zij zo. In ieder geval hadden KZ en HGC afgesproken met de KNHB dat de wedstrijd niet op KZ maar op de Roggewoning zou plaats hebben. Dit had te maken met de speciale livestream met commentaar, die op HGC al paraat was voor de Dames 1 wedstrijd HGC-SCHC. Het mooie was dat de oud-internationals Bram Lomans (HGC) en Jaap-Derk Buma (HCKZ) als commentator gingen optreden. Dat de Eyecons livestream een hick-up had door een hackers aanval op de livestream distributeur gaf even wat stress, maar al snel was alles toch mooi te volgen via het HGC Youtube kanaal. En de kijkers/fans van KZ én HGC waardeerden het om op deze manier in coronatijden de wedstrijd te kunnen volgen.
Speciale dank aan Buise van Soest Makelaars, de sponsor van deze livestream.vlnr Bram Lomans en Jaap-Derk Buma

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: HGC had de leiding en KZ probeerde van alles maar kwam niet tot scoren. Om het taaie HGC middenveld te omzeilen werd er gretig gescoopt door de Steenbokken. Het mocht niet baten, of misschien wel.. anders was de eindscore misschien nog rampzaliger geweest voor KZ.

Het scoreverloop laat zien dat HGC in de eerste helft de leiding had.

6' 1-0 (sb) HGC Seve van Ass
23' 2-0 (sc) HGC Seve van Ass
31' 3-0 HGC Douwe Vis
35' 4-0 HGC Karst Timmer

In de tweede helft had HGC kennelijk niet meer de focus om op dezelfde manier door te gaan. Er waren kansen ook voor KZ. Gemeld moet worden dat ook deze keer, net als in de match tegen Amsterdam, de week ervoor, Seve van Ass leidend was in de race naar de 3 punten en ook nu bleek HGC doelman Sam van der Ven van grote waarde om de kansen die KZ had te keren. Dat de doelpunten van oud-jeugdspeler Douwe Vis en van Karst Timmer heel nuttig waren, mag ook duidelijk zijn. Het commentaar verzorgen moet voor Bram Lomans makkelijker geweest zijn dan voor Jaap-Derk Buma, maar beiden deden het sportief en hielden het informatief voor de kijkers.

Het was koud, de sneeuw zat er aan te komen, en inderdaad die zondag waren de Nederlandse hockeyvelden onbespeelbaar.

De grote reshuffle van het heren hoofdklassehockeyprogramma moest toen inhoud krijgen.

We weten nu dat Heren 1 HGC op 21 februari HC Rotterdam zal ontvangen.

21 februari 2021
14:45 u H1 HGC - Rotterdam

we gaan ervan uit dat er dan weer livestream met commentaar zal zijn.

Uitslag standen per 6-2-'21er moeten nog diverse wedstrijden ingehaald worden

Topscorers HGC:

    

vlnr Seve van Ass sb, sc, Douwe Vis, Karst TimmerVideosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

Google album (veel foto's op verzoek spelers) H1 HGC - HCKZ, 06-02-'21:

KLIK HIEROP


de strafbal genomen door captain Seve van Ass : 1-0 en daarna 2-0 (sc)


"jonkie" Douwe Vis scoorde zijn eerste dit seizoen; 3-0

Karst Timmer noteerde de 4-0


Een blijde captain Van Ass na afloop voor de camera

(alle foto's © HGC)


 

HGC TV