Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC-Amsterdam winst HGC: 4-3

4-2 In deze onzekere coronatijden, mag de Tulp hoofdklassehockey Heren - gode zij dank - trachten de competitie af te maken. Dat is mooi, maar voor alle teams en hun staf ook een lastige klus. De wil om weer écht de strijd aan te gaan is groot en dan worden alle belemmeringen: het testprotocol, de afwezigheid van publiek etc etc natuurlijk voor lief genomen. De coaches stellen vast dat de voorbereiding om weer vol aan de bak te kunnen gaan verre van optimaal was. Maar het enthousiasme is er.


Op zondag 31 januari 2021 ontving Heren 1 HGC het Heren 1 team van Amsterdam. Het was behoorlijk koud op de Roggewoning, er was geen publiek, maar de grote winst voorde fans was wel dat er een professionele livestreamopstelling was. De vaste Eyecons-opstelling met extra losse camera's, regie en live commentaar. Dit was tevoren ook voor de match D1 HGC-Pinoké gebruikt.

Het commentaar tijdens de thuiswedstrijden werd verzorgd door HGC coryfee Bram Lomans.
Bram deed dit samen met Philip de Liagre Böhl. Er waren velen die deze livetreams hebben gevolgd en men was zeer enthousiast om bij de beelden, ook een kundig commentaar te horen. Hulde ook voor de professionele begeleiding door videoproducent en -regisseur André Teelen.

 

vlnr Philip de Liagre Böhl en Bram Lomans, videoregie André Teelen

Het was een flitsende wedstrijd, waar beide partijen gretig in zaten. Overall had HGC the lead deze middag. Het spel van captain Seve van Ass was iets waar ook de doorgewinterde Amsterdam toppers moeite mee hadden. De corners van Seve waren messcherp. Het keepwerk van HGC doelman Sam van der Ven was prima en hoe mooi is het dan dat Karst Timmer in de 17e minuut een pracht openingsgoal noteert voor HGC. Amsterdam liep uit naar 1-2. Maar door de reeds genoemde corners van Seve van Ass stond het in 61e minuut 3-2. Het bleef bloedspannend, zeker toen Amsterdam 8 minuten later de gelijkmaker noteerde. De Eyecons livestream kijkers begonnen aan beide zijden al te rekenen op 1 puntje voor elk team. Dan had men buiten Kenta Tanaka gerekend, die in de laatste minuut als een speer de bal bij Luuk van Duren parkeerde, die deze, naar eigen zeggen, erin "frommelde". Beter goed gefrommeld dan naast. Luuk stelde de winst voor HGC veilig. Drie punten HGC.

7' 1-0 HGC Karst Timmer
21' 1-1 Amsterdam Valentin Verga
46' 1-2 Amsterdam Mirco Pruyser
55' 2-2 (sc) HGC Seve van Ass
61' 3-2 (sc) HGC Seve van Ass
69' 3-3 (sb) Amsterdam Mirco Pruyser
70' 4-3 HGC Luuk van Duren

De vreugde na afloop bij team, coach Paul van Ass en staf was groot en bij de fans thuis, die meekeken ook.

Nu op naar het weekend van 6/7 februari. Door het verwachte winterweer op zondag 7 februari, zal er worden uitgeweken naar

LET OP  zaterdag 6 februari

thuis !! 12:00 uur !! : Heren 1 HGC - HCKZ

Uitslag standen per 31-1-2021let op: op 4 febr wordt de wedstrijd Tilburg-Kampong overgespeeld

Topscorers HGC:

    

vlnr Karst Timmer, Seve van Ass 2x sc, Luuk van DurenVideosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

* * *

Foto's:

Google album (veel foto's op verzoek spelers) H1 HGC - Amsterdam, 31-1- '21:

KLIK HIEROP


Karst Timmer opent de score: 1 - 0


Seve van Ass joeg de strafcorner er 2x scherp in

Luuk van Duren goed voor de belangrijke 4 - 3!


vlnr een blijde coach Paul van Ass; bevraagd door Bram Lomans

(alle foto's © HGC)Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV