Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC wil graag en mag weer

22-12 Zoals we konden horen en lezen mogen de topsportcompetities, binnen de daarvoor geldende corona-protocollen, hun teamtrainingen en oefenwedstrijden hervatten in aanloop naar de herstart van de hoofdklassecompetie ( op 31 jan. 2021).


Dames 1 HGC en ook Heren 1 wilden niets liever dan dat. Het is van belang dat de spelers na deze periode van covid-beperkingen door middel van training en oefenwedstrijden weer op hoofdklassewedstrijd-niveau te komen.

Maar die opstart is nog niet zo simpel. De genoemde KNHB coronaprotocollen vergen heel wat van met name de begeleiding van de teams.

Er moeten 1x per week én voor iedere wedstrijd sneltests worden afgenomen bij alle spelers en alle begeleiding eromheen. De heren (en dus ook de dames) worden bovendien geacht in het dagelijkse leven thuis en op reis in de auto de vereiste voorzorgen, afstand, mondkapjes, handwashygiëne , strikt in acht te nemen. Als je graag weer wil kunnen spelen - en dat is een voorrecht - dan moet je daar wat voor over hebben en niet denken "het zal wel niet zo'n vaart lopen".

De trainingen en wedstrijden vinden nu goeddeels plaats op het gemeentelijke Haagse hightech LST-veld (Let's Stick Together) gelegen naast hdm, dat exclusief beschikbaar is voor HGC, hdm en KZ tophockey. Dat heeft ook te maken met het feit dat bij de meeste sportaccommodaties de besproeiingsinstallatie winterklaar is gemaakt en het nogal wat vergt en kost om de waterleidingen telkens droog te blazen cq weer aan te sluiten en dan weer af te sluiten.

Hier mag wel even gepast aandacht gegeven worden aan het H1 HGC vrijwilligerskorps dat het hele "testcircus" voor zijn rekening neemt.

Testen op rugnr!
De logistiek is in handen van H1 manager Ernst Jan Beukers samen met assistent-manager Sandra Vos. Zorgen dat iedereen aan de beurt komt. De spelers de bekende gezondheidsvragen laten beantwoorden, de test-sets labelen op rugnummer. En dan de testresultaten registreren en tenminste 2 (!) uur vóór de wedstrijd doorseinen naar de KNHB.

Voor de komende maanden is er een testteam bestaande uit 2 supervisie houdende artsen (Andel van der Meij, met Gerard Croll als back-up). De testen worden uitgevoerd door Tynke van der Meer, Christine Boven, Danique van Ass, Nicoline Groen, Geertien Kreek en haar dochter Floor van der Putten. Allen natuurlijk met de vereiste beschermingsmiddelen: jas, kap, mondmasker, handschoenen.

Naast H1 is er dus nog een Topteam op de been! Hulde en dank voor die inzet.

En realiseer je wel dat dit dus iedere keer vlak vóór aanvang van een wedstrijd moet gebeuren. Een enorme klus. Je moet na iedere test ca 15 min wachten op de uitslag.
Dit moet op HGC of het LST-veld, en óók bij uitwedstrijden moet het geregeld zijn! Men gaat er vooralsnog vanuit dat dit op de thuislocatie vóór vertrek gebeurt. Dan moet men dus heel ruim tevoren op HGC zijn. Bijvoorbeeld je speelt uit in Amsterdam, waar je woont, dan moet je als speler naar HGC voor de test en dan weer terug naar Amsterdam. De geleerden puzzelen hier nog mee...

En ja de foto's zijn zijn genomen vóór de oefenwedstrijd H1 HGC-Den Bosch op het LST-veld zondag 20 december. De uitslag? 4-0. De HGC buitenlanders waren nog afwezig, op Nick Budgeon na, die de gehele coronatijd in Nederland is gebleven.  

En ja het is mooi dat de topspelers (D1 en H1 weer in actie komen, maar de beperking dat zij zonder publiek moeten spelen blijft vanzelfsprekend onverminderd van kracht. Alléén team, begeleiding en geregistreerde pers(fotografen) mogen erbij zijn. Des te beter dat Eyecons er wederom voor probeert te zorgen dat alle wedstrijden in de hoofdklasse dames en heren, via live stream goed te volgen zijn. En dan maar hopen dat NOS en Ziggo ook gepaste aandacht aan enkele wedstrijden kunnen geven, ... waarin HGC hopelijk ook te zien zal zijn.


PERS:

Clubteams trainen weer! Hoe vergaat het HGC en Fortuna?

In het AD © van maandag 21 december 2020 besteedde Kees Romijn aandacht aan de training van Heren 1 HGC op het LST-veld.

 

HGC TV