Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Extra informatie rondom winterplanning

13-11

Beste Ouders / Verzorgers van en jeugdleden

 

Zoals aangekondigd is HGC druk bezig geweest om voor de jeugd een een interessant hockeyprogramma neer te zetten. We weten niet precies wat de ontwikkelingen worden met betrekking tot de competitie en welke coronamaatregelen volgen komende weken. Met de beperkte informatie hebben we toch een heel uitdagend programma opgesteld.

 

Komende weken

Voor de komende weken is er een super 6 of 7 a-side competitie opgezet. Meer informatie krijg je een deze dagen via de teammanager. We hebben gekozen voor een opzet met kleinere teams, omdat we hiermee meer wisselende wedstrijden kunnen spelen en je in een kleiner team meer actief deelneemt aan het spel.

 

Zaal

Maandag heeft het HGC-Bestuur besloten om de ballonhal op te zetten en trainingen en (onderlinge-) wedstrijdjes te organiseren. Omdat niet iedereen tegelijkertijd in de zaal kan hockeyen is een gecombineerd programma tussen zaal- en veldhockey nader uitgewerkt. Afhankelijk van de geldende Corona-maatregelen kan er binnen dit programma worden geschoven tussen zaal- en veldhockey zodat de kinderen kunnen blijven sporten.

 

Met betrekking tot de luchtventilatie in de ballonhal is navraag gedaan bij de leverancier van de hal. Uit de technische gegevens blijkt dat het systeem per uur voor 600 personen schone lucht de ballonhal inblaast.  Dit betekent dat we hier minder risico lopen dan naar school of de supermarkt gaan. Er zullen per training of event rond de 30-40 personen in de hal zijn. De capaciteit van de luchtverversing is dus ruimschoots voldoende.

 

Daarnaast zien we de zaal als een hele verfrissende break in het hockeyseizoen. Er worden andere technieken en spelvormen aangeboden. Daarnaast is het nu nog niet voor te stellen, maar in de maanden December, Januari en Februari zijn er heel veel momenten waar er buiten niet gehockeyd kan worden.

 

Update KNHB Competitie

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben is er door de KNHB besloten om geen zaalcompetitie uit te schrijven en ook geen midwintercompetitie. Op dit moment zijn/worden er verschillende scenario’s uitgewerkt om de competitie te hervatten. Zodra hier duidelijkheid over is zullen we onze programmering daar natuurlijk op aanpassen.

We zorgen met HGC voor voldoende competitie ervaringen, door interne competities, events en wellicht wedstrijden tegen omliggende verenigingen.

 

Bijdrage voor winterprogramma

Zoals ook tot nu toe voor het zaalseizoen gold, wordt voor de inzet van de professionele trainers, materiaal en faciliteiten een afzonderlijke bijdrage gevraagd. Deze bijdrage is niet afhankelijk van wel of niet zaal. Deze bijdrage is er om alle hierboven benoemde kosten te dekken om een volwaardig winterprogramma aan te kunnen bieden.

 

Ik hoop u/jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over alle plannen voor de komende maanden.


Bram Lomans

 

HGC TV