Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 Kampong - HGC: 5 - 4

12-10 Het was al een bekend scenario: een vrijwel leeg stadion bij Kampong. De teams, hun begeleiding, scheidsen, toezichthouders, pers en 2 fotografen. Zon afgewisseld door regenbuien.

De wedstrijd zelf werd door de échte fans bekeken via live stream. Wat valt erover te zeggen? Het leek een walk-over door Kampong te worden. Kijk naar het scoreverloop:

11' 1-0 (sb) Kampong Martijn Havenga
14' 2-0 (sc) Kampong Jip Janssen
27' 3-0 (sc) Kampong Jip Janssen
36' 4-0 Kampong Terrance Pieters
42' 4-1 HGC Kenta Tanaka
52' 4-2 (sc) HGC Karst Timmer
56' 4-3 (sb) HGC Seve van Ass
68' 5-3 Kampong Derck de Vilder
70' 5-4 (sc) HGC Steijn van Heijningen

Na een kwartier stond er al 2 - 0 op het scorebord. De eerste helft eindigde met 3 - 0 en HGC was er niet helemaal bij om het netjes te zeggen. Na rust kwam de 4 - 0 en dan begin je al te hopen op een erepuntje. In de 42ste minuut redde Kenta Tanaka die eer. HGC kwam eindelijk op gang. Karst Timmer scoorde uit een strafcorner en Seve van Ass daarna via een trafbal: 4 - 3! Dan is er weer hoop, maar helaas in de 68ste minuut wordt die hoop teniet gedaan door de 5 - 3 voor Kampong. De 5-4 in de laatste minuut door Steijn van Heijningen uit een strafcorner hielp niet meer. HGC toonde wel veerkracht en kwam goed terug, maar dat was helaas te laat.

NB:
Als volgende wedstrijd staat/stond
op 18 oktober 2020 op de rol.
H1 HGC- Amsterdam
maar door de aangescherpte coronamaatregelen zal die wedstrijd , naar het zich laat aanzien, niet doorgaan

Het is de vraag wanneer en hoe de hoofdklassecompetitie kan worden hervat. Oerjammer na alle inspanningen van de clubs om alles letterlijk in de benen te houden. En jazeker, dat het jammer is geldt ook voor de competitie van de breedte-hockeyers!

Topsorers HGC

vlnr Kenta Tanaka, Karst Timmer (sc),
Seve van Ass (sb), Steijn van Heijningen (sc)

Stand/uitslagen 11-10-'20:
(NB:  na correctie i.v.m. disciplinaire maatregelen Kampong)

programma: vooralsnog zullen er de komende 4 weken geen wedstrrijden gespeeld kunnen worden  vanweg de covid-19 maatregelen

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV