Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Hoe brengen de jeugdteams het er vanaf !?

6-10

Deel 1 van de competitie zit er op en dat is sowieso al een grote winst. Ruim 200 jeugdwedstrijden leverden voldoende spektakel op. Uiteindelijk mochten drie teams zich tot herfstkampioen kronen: JC3 (met een 100% score, 15 uit 5)  MB2 en MB5, beiden met 13 uit 5 Daaronder ook nog tal van ereplaatsen en spannende wedstrijden.  

In de MA Lijn geen kampioenschappen, maar wel een feestje bij MA1, dat na een zwaarbevochten zege bij KZ en een klinkende demonstratie tegen HOCO definitief landelijk speelt. MA2 deed zichzelf op de voorlaatste speeldag de das om en eindigde uiteindelijk als tweede, net zoals MA6, hoewel nummer 1 met speels gemak aan de kant werd gezet en een doelsaldo van 21-5 voor zich spreekt.  MA3 en MA4 pakten met een overwinning op de slotdag beiden brons en MA5 begon met drie nederlagen, maar sprokkelde wel vier punten uit de laatste twee duels. 

In de MB Lijn, dus twee herfstkampioenen: MB2 dat op de slotdag in een zinderende wedstrijd (helaas zonder publiek) de benodigde overwinning bij KZ uit het vuur sleepte en de stevige concurrentie achter zich liet. En MB5 dat na vier speelronden al nauwelijks meer te achterhalen was, met 25 goals het meest scorende team is en in de laatste wedstrijd de ongeslagen status wist te behouden. MB3 speelde goed mee, maar werd uiteindelijk vierde, terwijl MB6 pas op de slotdag de eerste nederlaag leed, maar met drie remises toch slechts vijfde werd. MB4 begon met drie nederlagen, maar haalde uiteindelijk een verdiend punt tegen Leiden en MB7 wist gelukkig Catwijck onder zich te houden en had aan één overwinning genoeg om bijna met een positief doelsaldo te eindigen. Voor MB1 geen eindstand, maar een zeer spannende tussenstand in de landelijke voorcompetitie, met krakers tegen Zwolle en Hurley in het verschiet voor een plek bij de eerste drie! 

In de MC Lijn behoorlijke resultaten, waarbij MC3 stilletjes met goed hockey naar een gedeelde eerste plek op schoof en uiteindelijk de titel slechts op doelsaldo aan Leiden moest laten. Ook MC1 begint op stoom te komen en staat halverwege de voorcompetitie inmiddels tweede na drie overwinningen op rij en heeft alles weer in eigen hand. MC2 leed slechts één ongelukkige nederlaag, en moest genoegen nemen met plek drie. Ook plek drie voor MC5, dat veel scoorde, maar helaas na een nipte nederlaag op de slotdag de kampioenskansen verspeelde. MC6 haalde ook brons, verloor maar één keer en speelde een degelijke voorcompetitie. MC4 sloot de voorcompetitie na drie nederlagen af met twee spetterende  overwinningen en de doelcijfers 11-1, terwijl MC7 zich met een knappe zege op de slotdag in de middenmoot nestelde.   

In de MD Lijn, wist MD1 de 100% score niet te behouden, maar werd wel een afgetekende tweede plaats behaald, terwijl de verdediging maar liefst vier keer "de nul” wist te houden. Voor het overige zware indelingen voor de teams, maar wel voldoende veelbelovende resultaten. Zowel MD3 als MD8 wisten op de slotdag hun eerste overwinning te boeken en maakten daar met 6-2 en 7-3 direct een klinkende zege van. MD4 behaalde vier punten in de "poule des doods” en zou zich zomaar kunnen handhaven. Vier punten ook voor MD5 en uiteindelijk een vijfde plek, na een veelbelovend begin. Ook MD2 haalde vier punten, waaronder een klinkende 9-0 zege in een erg hoge poule. Ook een "poule des doods” voor MD7, waar in ieder geval veel geleerd is, maar de tegenstanders gewoon te sterk waren.  

In de JA Lijn na twee nederlagen twee goede overwinningen voor JA2 en een aantal nipte nederlagen voor JA1 

In de JB Lijn bleven zowel JB2 als JB3 ongeslagen. Drie zeges en twee remises, waardoor uiteindelijk met 11 punten twee keer zilver werd behaald. Extra jammer omdat zowel JB2 (hdm) als JB3 (Wateringse Veld) de nummer 1 versloeg. JB1 leed twee nederlagen na de bliksemstart met 12 uit 4, maar is nog volop in de race voor een plek in de landelijke competitie. Voor JB4 en JB5 gaat een nieuwe indeling vast en zeker tot punten leiden.  

In de JC Lijn dus alle ogen op JC3, het team van de herfst. Vijf keer gewonnen, doelsaldo 21-6 en kampioen met maar liefst vijf punten voorsprong! JC2 wist de goede start niet vol te houden en eindigde nipt als laatste en ook voor JC4 was de concurrentie te sterk, al werd er in vrijwel alle wedstrijden goed meegespeeld. JC1 tenslotte heeft nog vijf wedstrijden om een of twee plekken te stijgen.  

In de JD Lijn begon JD3 met een nederlaag, maar won vervolgens maar liefst vier keer op rij, waardoor een knappe tweede plaats werd behaald. JD2 leed een paar dikke nederlagen, maar won de wedstrijden die er echt om spanden en eindigde met zes punten keurig als vierde. Ook zes punten en dus twee knappe zeges voor JD1 in een loodzware poule, terwijl JD4 een punt haalde, maar goed meespeelde en ook aanvallend flink van zich af beet.  

Top 10 Jeugdteams: 

  1. JC3         5-15 (21-6 
  2. MB5      5-13 (25-11)  
  3. MB2      5-13 (13-6)  
  4. MA6      5-12 (21-5) 
  5. JD3        5-12 (18-9) 
  6. MD1      5-12 (13-4)  
  7. MC3      5-12 (8-6)                
  8. JB1         6-12 (19-10)  
  9. JB3         5-11 (23-11)  
  10. JB2         5-11 (22-16) 

 

HGC TV