Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

"Blauwe Gazellen" bericht van: Willem Rath (speler Heren 1)

24-4

Middels de ‘Blauwe Gazellen in woord en beeld’!  kunnen we als HGC-ers met elkaar delen waar we mee bezig zijn en virtueel verbonden blijven. Alle spelers van jong tot oud, trainers, coaches, managers, ouders en vrijwilligers kunnen hun verhaal, hun wens of hun filmpjes van bijvoorbeeld skills, trainingsoefening, quizvraag, mop e.d.  insturen naar [email protected]. Deze worden geplaatst in de Nieuwsbrief, op de site, op instagram en in de app.Willem Rath, nr 4, wil weer in actie komen,
zodra dat mag en kan  (opname 8 maart 2020)

Ha HGC’ers,

Normaliter kan ik stellen dat ik me snel aanpas aan nieuwe situaties. Toch moet ik bekennen dat ik maar moeilijk kan wennen aan de huidige situatie: De 1,5 meter economie, die bevalt me niet! De gedachten erachter begrijp ik volkomen en daarom schitter ik ook voornamelijk vanuit huis!

Ik mis alles aan een zonnige competitiezondag op de Roggewoning: Opstaan met een lichte wedstrijdspanning; Knuffel met de boys 2 uur voor de wedstrijd; Slechte koffie bij vd Valk (met in je achterhoofd de wetenschap dat je bij Andel je koffie heerlijk in de altijd zonnige tuin kon nuttigen); Kleedkamerhumor; Ballonnen blazen; Hans warming up; Het vollopen van de Roggewoning 2 min vóór/na het 1e fluitsignaal; de WEDSTRIJD; Het rondje na de wedstrijd waar toch weer duidelijk wordt dat het publiek er weer in groten getale was; Het praatje direct als je het veld afloopt; Het biertje in de douche na een overwinning; Het broodje met de tegenstander, die daar eigenlijk niet meer wil zijn; Het praatje na de wedstrijd in meer detail; Om vervolgens de zondag af te sluiten met een hapje buiten de deur!!

Ja ik mis de competitie!!!

Maar wat levert deze situatie me op: het geeft je tijd om te genieten van andere dingen. Ik geniet van het huis waarin ik WOON, waar ik voorheen voornamelijk SLIEP. De lente draagt hier uiteraard ook aan bij, want alles wordt weer groen als ik uit mijn raam kijk.Uiteraard is het weer heerlijk om naar buiten te gaan. En ik heb er een nieuwe hobby bij: Wielrennen. 

Een heerlijke manier om fit te blijven en de omgeving te verkennen. Uiteraard ga je al snel geheel competitief op die fiets zitten. Iedere fietser in de verte is een target, ieder stuk dat al ooit gefietst is moet sneller, op zoek naar stukken met de wind in de rug! En dan heb je: STRAVA! De fiets app die alles bij houdt: ieder heuveltje in het vlakke Westland, is omgedoopt als zijnde een col van de 3e categorie, bijvoorbeeld: de ‘col du dubbele Wiericke’ wat daadwerkelijk een 6 meter hoge brug is. Toch hang je jezelf de bolletjestrui om als je daar de snelste tijd neer zet! Waar je onderweg voornamelijk mannen van middelbare leeftijd tegenkomt/inhaalt, kun je jezelf online meten met de allergrootsten. 

   

Toch blijf ik een echte teamsporter en kan ik niet wachten om weer met zijn allen het veld op te stappen! Wanneer weet niemand??? Wij zijn er klaar voor. Dat weet iedereen!!

Ciao, 

Willem! 


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV