Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

D1 en H1 HGC te gast bij Ajax

28-2 Op 21 februari waren de teams Dames 1 en Heren 1 van HGC met begeleiding de gast van Ajax. Deze dag werd mogelijk gemaakt door HGC's hoofdsponsor ABN AMRO. Ted Trip, die een grote rol speelde in de voorbereiding, was door privé omstandigheden helaas verhinderd, maar werd vertegenwoordigd door diens collega Mike Conijn, Directeur Private Banking Noord.


De bedoeling was om de teams - naast een ontspannende dag - wat achtergrond te geven in talentontwikkeling bij Ajax, zelf onder leiding van Ajax trainers het trainingsveld van Ajax op te gaan en te laten zien wat er met een voetbal allemaal niet en wel mogelijk is. En tevens te werken aan het krijgen van inzicht in de eigen rol in het teamproces binnen Dames 1 resp. Heren 1. Daarover later meer.

Om 9.30 uur werd het HGC gezelschap ontvangen in de indrukwekkende Johan Cruijff Arena. Na het kopje koffie deed Ajax trainer Heini Otto de introductie. Even na 10 uur stonden D1 en H1 HGC op het veld voor een clinic/training. En men ging er vol voor en onverwachte voetbalkunsten werden door de HGC-tophockeyers vertoond. 

Hierna terug naar de JC Arena voor een Q&A met Daphne Koster. Zij speelde 5 seizoenen voor de Ajax Vrouwen en sloot haar voetbalcarrière in 2017 af met het winnen van de dubbel. In totaal speelde ze 96 officiële wedstrijden voor de Ajax Vrouwen. Ze speelde 139 interlands. Van 2008 tot en met 2014 was ze tevens werkzaam bij de KNVB als talentcoördinator en promotor meisjes/vrouwenvoetbal. Daarnaast deed ze nog meer ervaring op naast het veld. Onder meer als bestuurslid van de stichting ‘Meer dan Voetbal’, ABN AMRO ambassadeur talentontwikkeling, lid Sportraad Amsterdam en tv-analist voor de NOS en FOX Sports. Op 24 oktober 2017 werd Koster door de KNVB benoemd tot bondsridder. Vanaf eind 2017 is zij manager vrouwenvoetbal Ajax en speelt een belangrijke rol om de Ajax Vrouwen naar een nog hoger niveau te krijgen.” De HGC-ers vonden haar relaas interessant en hadden vele vragen, die Daphne enthiousiast beantwoordde.Om 12:30 uur namen hoofd Jeugdopleiding (sinds juli 2016) Said Quaali en coördinator jeugdopleiding Michel Kreek het woord. Said heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als trainer en in het bijzonder in zijn huidige rol in het technische hart van Ajax. Michel is een oud-Ajax speler en oud-international. Het was boeiend te horen hoeveel aandacht Ajax heeft voor het zorgvoldig scouten, opleiden en begeleiden van jeugdspelers in de diverse leeftijdcategorieën. Het doel is om de jonge spelers mentaal en technisch gereed te maken voor het topvoetbal. Ajax heeft op dit gebied een zeer goede naam in het internationale voetbal. Het is bekend dat er uit deze hoek zeer vele talenten binnen en buiten en Ajax hun weg vonden in de top. Voor de HGC tophockeyers was het interessant om te praten met Said en Michel.

 

 

Na de lunch was er een middagprogramma ingeleid door consultant Miranda Langeveld van Management Drives (klik hierop voor achtergrondinformatie), samen met ABN AMRO's Mike Conijn."Door elkaars krachten te kennen, kun je samen groeien". Speciale software maakt inzichtelijk wat een team of persoon motiveert. Dit biedt een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken met gebruik van de kracht van ieder individu. Men gebruikt zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor stijl, leiderschap, organisatie, cultuur. Er zijn vele bedrijven, organisaties en ook sportclubs die deze aanpak gebruiken om team-performance te verbeteren.

 

 

Heren 1 en Dames 1 en hun begeleiding hadden tevoren individueel huiswerk gedaan en input geleverd om zo een beter inzicht in de eigen "drives" te krijgen. De uitkomst van de individule meting werd in subgroepen ( D1 en H1 apart) toegelicht en besproken. Hierna was er voor de twee HGC teams nog een terugkoppeling om te laten zien wat dit nu allemaal voor een effectief teamproces kan betekenen. Het werd door alle aanwezigen als een zeer nuttige sessie gezien. En men zal met het verworven inzicht in de toekomst voordeel doen binnen het elftal en dat zal zeker leiden tot mooie resultaten.Aan het slot werden hoofdsponsor ABN AMRO en ook alle consultants/begeleiders van Management Drives hartelijk bedankt voor hun inzet om dit teamgebeuren van HGC een succes te maken en Ajax werd dank gezegd voor de grote gastvrijheid.

(alle foto's © HGC)

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV