Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC - KZ winst 2-1/ 3 punten

13-12 zondag 8 december 2019

H1 HGC-KZ: 2-1

Een mooie Familiedag op HGC, dus veel jeugd en oudere HGC supporters op de been. Veel te doen in en rond het clubhuis.De Jeugd en hun ouders waren in de weer en kregen nog een Haags treffen tussen H1 HGC en HCKZ om onze hoceytoppers bezig te zien.

Vóór de wedstrijd was er voor sponsors, vrienden en genodigden de bekende goed verzorgde ontvangst met voorbeschouwing, dit keer door oud-international, erelid van HGC, Bram Lomans, met aan zijn zijde oud-conculega's Jaap-Derk Buma en Rochus Westbroek van KZ. Deze ras-KZers gaven een eerlijk beeld van de moeizame weg van de 1e klasse terug naar de hoofdklasse en hoe KZ daar de schouders onder heeft gezet en dit nu verder moet uitbouwen.

  
(o.a. namens ABN AMRO, Ted Trip, voorzitter Blonk en de oud-internationals)


 op deze foto vlnr de oud-HGC voorzitters 
Folkert Sneep (2004-2006) en Duck Ten Wolde (1987-1990)

Nou ja intussen zijn alle leken en experts wel klaar met hun analyses van deze Haagse Derby. Varierend van "niet om aan te gluren" tot "tegen zo'n defensief en veel scoopend team is geen eer te behalen" of "wat moet je met zo'n rare kaartenregen in zo'n wedstrijd?". Nou ja wie t weet mag 't zeggen. Het was inderdaad een wat vreemde match de nr 4 tegen de nr 10.Dan denk je makkie. Maar zo werkt dat dus niet. HGC heeft nog al eens de neiging om anticyclisch te spelen. Dus winnen van een echte goede en minder voor elkaar krijgen bij de laagste in de ranking. Het aanvallende spel van HGC stagneert dan. Het was dus zaak, zo leerde Cruijff ons, om 1 doelpunt meer te hebben dan de tegenstander. Het was saai maar in de 50ste minuut kwam de openingstreffer helaas uit een strafcorner genomen door KZ. Jaja, horen wij jullie zeggen, als er geen doelman is dan is dat gemakkelijker dan als de met een groene kaart weggestuurde Sam van der Ven in het HGC-goal staat. Maar toch, het stond 0-1. Het zou ons toch niet gebeuren, dat KZ met 1 punt, laat staan met 3 punten, naar huis zou gaan? De tijd dringt denk je dan. Pas in de 62ste minuut lukte het HGC's Maico Casella om uit de strafcorner de 1-1 te noteren.  HGC werd wakker en wederom door een fraaie strafcorner genomen door Casella kwam er op tijd 2-1 op het scorebord. Wederom 3 belangrijke punten binnen. En daar ging 't om.

50' 0-1 (sc) Klein Zwitserland Blake Wotherspoon
62' 1-1 (sc) HGC Maico Casella
69' 2-1 (sc) HGC Maico Casella

Natuurlijk ook even aandacht voor de Mini's van de Week: dat waren deze keer: uit J6E1 Jelle de Jong, Pepijn Bos,Valentijn Schuijt, Bink Neijenhuizen, uit J6E3 Justus de Vos van Steenwijk, uit M6E1 Evy-Lynn Mesch, Philippa Knijnenberg, Aafke de Jong, Tatum 't Hooft, uit ME6E2 Jasmijn Tuk, Cato Beerentsen, uit M6E3 Georgine Beerepoot, Emma de Haan, uit M6E5 Hannah Wouwenaar, Jade Feijen, uit ME6E6 Ummehani Pacha, Maraya Baramova. ze hadden een geweldige tijd bij de heren toppers, samen met een paar Mini's van KZ .
Een HGC Familiedag trekt niet aleen jong,maar ook "ouder". Zo zagen we een kleine "reünie" van de "De Doekjes" (genoemd naar de duizend dingen doekjes, Deze dames lieten namelijk in hun tijd eind jaren 90, begin 2000 hun handjes wapperen op menig event op HGC. Ineke Steup ontbreekt op dit plaatje:Nu is alle aandacht dus gericht op de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Een hele belangrijke inhaalwedstrijd, omdat HGC en Kampong in de EHL strijd in Barcelona waren begin oktober.

Het gaat zeker ergens om: HGC kan bij winst de tweede plaats op de ranglijst overnemen van Den Bosch.

Veel HGC-blauw/zwart (niet te verwarren met Kampong blauw) is dus dringend gewenst langs ons ABN AMRO hoofdveld om "onze" mannen naar de overwinning te juichen. Komen jullie allemaal?!

Zondag 15 december 2019: 14:45 uur
H1 HGC-Kampong

(lees hieronder hoe de pers het ook een cruciaal duel vindt)

Gescoord op 8 december voor HGC:

2x sc: Maico Casella
Stand per 8 december 2019

HGC staat 3e met, net als Kampong, 1 wedstrijd minder gespeeld dan de rest.
Programma 15 december: inhaalwedstrijd H1 HGC-Kampong!Pers:

HOCKEY NL:

 

HK Heren: HGC snakt naar zeldzame thuiszege op Kampong
© Ramon Min HOCKEY NL 11 -12-'19

 

 

* * * * * 

AD Haagsche Courant 

12-12-'19 © Kees Romijn: 

HGC kan concurrent nog verder op afstand zetten

Cruciaal Duel

Klik hierop


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken. Ook op de HGC-app. Onder "HGC TV"

* * *

Foto's:


Steijn van Heijningen en Maico Casella vs KZ in actie

Google album H1 HGC-HCKZ, 8 december 2019:  

KLIK HIEROP

(alle foto's © HGC !)
 

HGC TV