Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Pers

In memoriam Francis de Kreek - Rûeck

2-11
Tot onze grote droefheid vernamen wij dat op 28 oktober 2019
op 87-jarige leeftijd is overleden ons zeer gewaardeerde Erelid

Francis de Kreek - RûeckFrancis was een groot aantal jaren als bestuurslid verantwoordelijk voor  secretariaat/buffet, lid van diverse Europa Cup commissies en jarenlang
de stuwende kracht achter de zgn 'Vouwmoeders'. In 1981 werd zij vanwege haar enorme verdiensten voor HGC benoemd tot Erelid.

HGC zal Francis met grote eerbied gedenken. Wij wensen haar kinderen, Niek en Sander, schoondochters, kleinkinderen en verdere familieleden veel sterkte toe in deze zware tijd. In kleine kring is op vrijdag 1 november  afscheid genomen van Francis.

bestuur HGC

In memoriam

Francis de Kreek - Rûeck

28 januari 1932 - 28 oktober 2019

Eén woord is van toepassing op HGC’s op 28 oktober jl. overleden Erelid Francis de Kreek: strijdbaar!

Jarenlang duizendpoot op de club, zowel achter de bar als in het bestuur. Francis nam nooit een blad voor de mond, ze zei altijd en soms tot vervelens toe waar ‘het’ op stond.

Niets was haar te veel.

In tijden van het papieren krantje was het Francis die in de late maandagnacht nog langs het PTT-depot reed om de door leden ingetypte en op postcode uitgesorteerde "Geweien" af te geven: "Laat mij maar even, doe ik wel.”

Als iemand de Gazellen strijdbaarheid toewenste, was ‘t Francis wel. Altijd een bemoedigend woord als het spelletje beide eerste elftallen tegen zat. Maar ook kritisch, als die er de kantjes vanaf dreigden te lopen. Want opgeven? Nooit… knokken jij, tot je erbij neervalt: strijdbaar!

Strijdend ten onder was Francis' devies, niet alleen op HGC. Ook op haar zo langdurige ziekbed knokte ze tot 't niet meer kon. Een voorbeeld voor bestuurders én sporters… feitelijk voor iedereen, tot op de dag van vandaag.

Chapeau lieverd, we vergeten je niet. Rust zacht, je verdient het!

namens HGC,

Jaap-Jan Stok

 

HGC TV