Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Terugblik H1 HGC en de EHL

11-10

Vrijdag 4 oktober 2019:

Tja, met veel blauwe aanhang en een gemotiveerd Heren 1 en staf waren we in Barcelona. Oude tijden herleefden. Maar het was een "KNOCK-OUT" systeem en dat hebben we geweten.

Je mag het niet zeggen, maar de loting was voor HGC niet gunstig deze 1e ronde. Terwijl Manheim moeiteloos CA Montrouge uit Frankrijk versloeg wist HGC dit kunstje niet na te doen, toen het tegenover de kampioen van Engeland stond, te weten Hampstead and Westminster. Captain Seve van Ass redde de eer met een doelpunt, maar met een eindstand 1-2 was de EHL-party voor HGC over. Maar H1 is natuurlijk niet zelf knock-out. Jammer maar dit soort dingen kunnen gebeuren. En laten we niet vergeten dat "áls" we gewonnen hadden, de opponent op zondag Mannheimer HC ook geen makkie was geweest. Onze vriend Gonzalo Peillat is immer gevaarlijk, zoals weer bleek.


HGC-coach Van Ass na EHL-nederlaag: ‘Pijnlijk, maar niet onterecht’

Lees hier wat hij erover zei in HOCKEY NL

Zaterdag 5 oktober 2019

Niemand had natuurlijk kaartjes voor deze zaterdag gekocht. Maar samen uit, samen thuis. Dus ook het blauwe legioen was paraat. De avond ervoor was er met een grote groep en het team ergens in Barcelona gegeten. Maar de eer moest wel verder gered worden en tegenpartij Montrouge mocht natuurlijk niet winnen.

Niet dat HGC nu over de Fransen heen walsde! Het was nog een karwei om de punten te maken. En daar kan de coach dan van alles van vinden. Uiteindelijk verliet HGC het strijdtoneel met een 0-3 winst. Devindar Walmiki en Harjeet Singh scoorden.Thomas Vis benutte een strafcorner.Het is en blijft, met name voor de jongeren in het H1-team een geweldige ervaring om,als is het maar kort, de EHL te hebben meegemaakt. Ook voor het smeden van een goed teamverband was dit een belangrijke en vooral mooie reis. 

Dank gaat naar de staf, in het bijzonder manager Ernst-Jan Beukers en asst manager Sandra Vos,  die alle voorbereidingen deden om het team goed te huisvesten, te voeren en te vervoeren etc. Vooral de hele tijd denken aan wat vergeten kan zijn door de heren. En Natuurlijk dankt ook het team al die trouwe HGC-ers ( ouders, familie, fans, ereleden, oud-bestuursleden en zelfs oud-H1 spelers zoals Vincent Spitaels en Dick Möhlmann) die in hun kielzog waren meegereisd voor alle support ter plaatse. 

Supporters en team hebben de zondag nog wat van Barcelona genoten en nu met nieuwe inzichten de primaire klus afmaken: strijdbaar en met focus de hoofdklassecompetitie vervolgen. Het legioen schaart zich weer achter H1 als het op pad gaat naar Pinoké.Thomas Vis  (rechts) scoorde uit sc

Zondag 13 oktober 14:45 u Heren 1 Pinoké-HGC

in Amstelveen.
Voorwaar niet gemakkelijk, dus kom aanmoedigen allemaal.


Google foto-albums:
4 oktober 2019: KLIK HIEROP

5 oktber 2019: KLIK HIEROP

(alle foto's (C) HGC)


 

HGC TV