Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Meer nieuws en meer kampioenen in de jeugd!

9-10

Meer nieuws en meer kampioenen in de jeugd!

 

 

Allereerst MD8, dat serieuze aanspraak maakt op de titel "Sterkste MD8 van Nederland”. De dames veegden onder leiding van coaches Van Dijk en Zaalberg de vloer aan met de concurrentie. Vijf winstpartijen en een doelsaldo van 45-1 schreeuwt om een serieuze poule voor deze toppers! 

 

 

Ook MD7 won 5 keer, weliswaar met kleinere verschillen, maar terwijl de concurrentie onderling punten bleef verspelen, piekten de dames op het juiste moment en mochten zich als eerste van alle jeugdteams kampioen noemen. Drie coaches en een homogene groep, maakt dat er met vertrouwen naar de rest van het seizoen kan worden gekeken. 

 

MD6 kwam helaas net tekort voor de eerste plaats en moest genoegen nemen met zilver, hoewel de dames steeds beter gingen spelen en uiteindelijk kampioen HDS zelfs werd verslagen. Ook voor hen geldt dat de verwachtingen terecht hooggespannen blijven voor het verdere verloop van de competitie. 

Ook een tweede plaats voor 

 

MD2 dat het net aflegde tegen hdm, ondanks het feit dat Cartouche, Zoetermeer en Rotterdam met eclatante zeges het bos in werden gestuurd. Feit is dat het frivole aanvalsspel een lust voor het oog van de stuurlui aan wal is. 

 

MD5 begon met een nederlaag, maar wonnen vervolgens vier keer op rij, zodat ook zij, vlak achter kampioen HDS, beslag konden leggen op het spreekwoordelijke zilver. Dat hdm MD5 en KZ MD5 beiden werden verslagen, toont maar eens aan dat dit niet zomaar een MD5 is. 

 

MD4, Na vier speelrondes blijkt dat MD4 reeds herfstkampioen is van de 3e klasse Poule A: vier gewonnen, 23 doelpunten voor en slechts 1 doelpunt tegen. 

 

Maar er veel nog veel meer te beleven, langs de velden. Meer dan de helft van alle MD teams eindigde in de top twee.  

 

Voor MD3 was er een plek in de middenmoot in een stevige poule. Een fijne overwinning op hdm (op ons hoofdveld), een spectaculaire inhaalrace tegen Wateringse Veld, maar uiteindelijk bleek HDS MD1 een maatje te groot. 

 

Voor MD9 geldt dat met een groot aantal eerste jaars flink van zich afgebeten werd op het grote veld. Een ruime zege op Catwijck en een puntendeling met nummer twee Pijnacker op de laatste speeldag, laten zien dat coaches Kröner en Bauhuis de juiste snaar weten te raken.

 

MD10 reisde in een uitdagende poule de halve Rijnmond door, maar wist op het eigen ABN-AMRO hoofdveld de punten in eigen huis te houden, zodat de rode lantaarn aan Berkel kon worden overgedaan. Houd deze dames in de gaten, want het extreem ervaren coach-duo Vonckx/Van der Werf heeft in het verleden al bewezen dat hun teams in de loop van het jaar steeds beter gaan presteren. 

 

MD1 handhaafde zich in een topklasse. Een paar nipte nederlagen en een goede overwinning op Leiden zijn een mooie basis om verdere successen te halen in de rest van het seizoen. 

 

 

In de MC Lijn ook een flink aantal successen. 

 

Allereerst MC1, dat stijf bovenaan staat, geheel in lijn met de ambitieuze doelstellingen van coach en team. Dankzij de competitie-indeling nog geen herfstkampioen, maar dat de dames goed op weg zijn, moge duidelijk zijn.  

 

MC3 legde beslag op een knappe tweede plek in de tweede klasse. Al bijna geen verassing, want ook vorig jaar reeg het coach-duo Mussert/Donker de overwinningen aan elkaar, maar het is duidelijk dat er weer iets moois aan het groeien is bij deze mix van eerste- en tweedejaars talent. 

 

Misschien wel de knapste prestatie kwam van MC7, dat begon met een nederlaag, maar vervolgens vier keer won en uiteindelijk op doelsaldo de titel aan Alphen moest laten. Maar met veel eerste jaaars-speelsters, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de dames van coach Noothoven Van Goor.

 

MC2 zat in een loodzware poule en begon met een aantal nipte nederlagen. Echter, na een overwinning bij de uiteindelijke kampioen Berkel, werd ook nog Dordrecht MC1 in toom gehouden, waarmee de dames aantoonden absoluut op dit niveau thuis te horen. 

 

Ook MC6 begon met nederlagen, maar vocht zich met twee overwinningen naar een welverdiende plek in de middenmoot, boven Cartouche en hdm. Petje af voor de dames en nieuwe coach Van Rossum!

 

MC5 eindigde ook in de middenmoot, ruim boven de regio Rotterdam, waar Rapid en Dordrecht overtuigend werden verslagen. Dat is extra knap als je bedenkt dat op basis van de ranking, dit team erg ambitieus was ingedeeld. 

 

Voor MC4 gold dat de KNHB een wel erg ambitieuze poule had bedacht, waar de dames goed tegenstand hebben geboden, maar uiteindelijk geen punten konden worden behaald. 

 

HGC TV