Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1: 3 wedstrijden, 4 punten

30-9 vrijdagavond 20 september: H1 KZ-HGC: 0-2


Was een rommelige wedstrijd. KZ hing in de verdediging en de KZ keeper behoedde zijn club voor doelpunten. Anderzijds was HGC niet effectief . Maar punten zijn punten: 3
Leuke bijkomstigheid oud H1 HGC speler Bosco Peréz Pla was net als de zondag erna op HGC, toen met zijn hele gezin, een van de blauwe Heren 1 supporters ter plaatse.oude HGC-vrienden zien elkaar weer op KZ:
vlnr Sam vd Ven, "Bossy", en Floris vd Linden

zondag 22 september: H1 HGC - Hurley
Dan verwacht men natuurlijk dat HGC thuis tegen Hurley wel zou laten zien wat het in huis had. Wederom was HGC de bovenliggende partij, maar niet effectief. De strafcorner leverde niet veel op. Ondanks dat werd het 2-0. Met zo'n 10 minuten te gaan denkt het blauwe legioen, dat de 3 punten al in de knip zijn. Zeker als Kenta Tanaka een schitterende 3-0 denkt te noteren. De scheidsen keuren deze zuivere goal echter af. Vast staat overigens dat dit onterecht was. Onfortuinlijk en een kantelmoment in de wedstrijd. Maar daar heb je na afloop niets aan. HGC herpakte zich niet en Hurley ging in de "sloop ze" modus. Zeer effectief. HGC kreeg 2-1 op het scorebord en toen nog, een dubieuze 2-2. Het was hen gelukt. 1 punt. Dat betekende ook voor HGC slechts 1 punt. De bekende beste stuurlui aan wal roepen dan, dat je, als je 2-0 voorstaat op dat moment, het niet uit handen mag geven etc. Misschien waar, maar dat het moreel lijdt onder dit soort omstandigheden is ook weer verklaarbaar. Had niet gemogen, gebeurde toch, punt van aandacht. Met nieuw élan door.

Wel dank aan de Mini's van de Week uit de beroemde teams J8E1 en J8E2: te weten Tijn, Cees, Bing, Ollo, Boudewijn,Thom en Olivier. Ze hadden een mooie middag, zoals is te zien op de foto's hieronder:

Het was gezellig op HGC dankzij onze eigen PINK LADIES achter de buitenbar en de grote inzet van Eric en de horeca crew. In de avond werd er nog door velen genoten van een mooi Indisch buffet. Mooi initiatief om zo met de HGC-ers na te tafelen!

zondag 29 september H1 Bloemendaal - HGC: 4 - 0
Op 't Kopje moest er natuurlijk uit een ander vaatje getapt worden. Beide teams en de supporters stonden in de gietende regen. Pelle Vos was na zijn gebroken duim blessure weer aan de bal. Mooi. Helaas staan nu Lars Heerink en Karst Timmer, geblesseerd langs de lijn. Coach van Ass heeft vanzelfsprekend zijn mannen verteld wat er te doen stond tegen Bloemendaal. Kan je dat nooit winnen? Onzin. Het 1e kwart stond het HGC team zijn mannetje. Maar daarna was het wederom een niet geoliede machine die niet effectief kon worden in de cirkel. Veel niet verzilverde kansen. Dat is jammer. Bloemendaal kon los gaan. Maar nu het vizier op de EHL in Barcelona 4-6 oktober. De 2 opponenten daar zijn zeker niet de minsten. Dus alle hens aan dek en wat laten zien om dan bij terugkeer, in Amstelveen Pinoké te bezoeken. Volg dit EHL event KLIK HIEROPPelle Vos weer terug na zijn duim-blessure!

zondag 13 oktober 14:45 u H1 Pinoké - HGC
kom naar Amstelveen om HGC aan te moedigen! Er moeten dan echt punten binnen gehaald worden.

Er werd gescoord op 20/22 sept door:

      

vlnr Kenta Tanaka 2x, Seve v Ass (sc) en Steijn v Heijningen
Stand per 29 sept 2019:


bron website Hoofdklassehockey NL


HGC in de pers

natuurlijk van alles te lezen/zien bij HOCKEY NL

Leuk om te lezen het artikel waarin Paul van Ass vertelt over "zijn" Indiërs, Walmiki Devindar en Harjeet Singh, "Tuli", een bijzonder verhaal van Tuli!NOS Sport had op zondag 29-9 een speciaal item over Tuli gemaakt waarin hij zelf en Paul aan het woord komen

KLIK HIEROP NOS item over Harjeet Singh Tuli / "Harjeeta"

Foto's:

Heren 1 HGC-Hurley (C) HGC

Heren 1 Bloemendaal-HGC (C) HGC

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1:

deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken.

[ alle foto's ©HGC]


 

HGC TV