Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC start seizoen met winst tegen Rotterdam 3-0

16-9

15 september 2019

H1 HGC-HC Rotterdam 3 - 0

Ondanks de A44 verkeersdrukte en files wisten de teams en vele supporters HGC tijdig te bereiken voor het openingsduel in de Hoofdklasse Heren seizoen 2019-2020. Heren 1 HGC ontving op zondag 15 september bij prachtig weer HC Rotterdam. HGC had een vernieuwd team op het veld staan. Naast oud-gedienden - aanvoeder Seve van Ass, Floris van der Linden, Sam van der Ven - waren er vele nieuwe gezichten. Jong Nederlands talent, maar ook de spits Maico Casella (22) , een Argentijnse international. Maar het meest opvallend natuurlijk de twee Indiase sterspelers Devindar Walmiki (27) en de jonge Harjeet Singh (23).

De ambassadeur van India, ZE Venu Rajamony, had in zijn residentie bij de Open Monumentendag Devindar Walmiki en Harjeet Singh, die net in Wassenaar zijn gaan wonen, ontmoet en was direct enthousiast om zijn landgenoten te zien spelen in het HGC tenue. Zo gezegd zo gedaan. De dag erna al kwam de ambassadeur met een aantal landgenoten naar HGC. Hij werd gastvrij ontvangen en heeft genoten van de hockeywedstrijd.


v.l.n.r. Harjeet Singh, Amassadeur Venu Rajamony, Devindar Walmiki

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een zgn. "Top Hockey Experience" waarin HGC met hoofdpsonsor ABN AMRO gasten ontvangt. Oer HGC-er, oud-international Robbert Delissen, gaf de gasten,zoals altijd, zijn visie op het elftal, de verwachtingen en wat er deze wedstrijd te gebeuren stond. Hij betrok hierin ook oud-Heren 1 speler Dick Möhlmann, die na 9 seizoenen HGC in juni afscheid heeft genomen en op een lager pitje verder hockeyt in Amsterdam. Dick werd na de wedstrijd bij zijn oude team op het hoofdveld nog even goed in het zonnetje gezet voor zijn grote inzet 9 seizoenen in Heren 1 HGC.

Dick met ingelijst HGC-shirt t.m.v. Mark van Loon

bestuurslid Tophockey links en Gorrit Jan Blonk, voorzitter HGC

Coach Paul van Ass heeft de afgelopen weken met het nieuwe team getraind en is een weekend in Wenen geweest om tegen de Oostenrijkse clubkampioen te spelen. Het moet in elkaar passen, men moet als team opereren. Dat bereiken, dat is precies waar van Ass goed in is. Nu was het dus de test of het allemaal zou gaan werken.

De eerste helft was het "billen knijpen" zoals dat heet, maar in de tweede helft kreeg HGC duidelijk de overhand. In de 38ste minuut zette captain Seve van Ass vanuit een strafcorner de 1-0 op het scorebord. In de 52ste minuut scoorde Maico Cassela op aangeven van Harjeet Sing de 2-0. En 4 minuten voor het eindsignaal was er een magistrale goal van Kenta Tanaka die alleen tegenover de keeper van Rotterdam stond. Een mooie 3-0 en drie hele punten is een geweldige start en het geeft Paul van Ass en het team veel vertrouwen voor de wedstrijden die komen gaan.

En er was weer de support van de Mini's van de Week deze keer waren dat Elizabeth Schotte, Emilie Schuering, Emma de Haan, Georgine Beerepoot, Puck Veeneman, Kiki Bos, Maraya Baramova, en Casper van der Meer. Ze hadden een topmiddag met de mannen van Heren 1. Na afloop gingen zij op de foto met ook de ambassadeur van India.


team, staf , de ambassadeur van India en het Miniteam van de Week

Op vrijdagavond 20 september a.s. 20:30 uur zal Heren 1 HGC afreizen naar het nabijgelegen HCKZ om daarna op zondag 22 september thuis om 14:45 uur Heren 1 Hurley te ontvangen. Voor supporters dus dubbel genieten in de Haagse regio.

Dames 1 HGC, net weer terug in de Hoofdklasse, had , onder leiding van Yara Castelijn, een zwaardere dobber op 15 september j.l. tegen het sterke Amsterdam. Het werd helaas 3-0. Op 22 september om 12:45 uur kunnen er zeker punten binnengehaald worden, dan ontvangt Dames 1 thuis Bloemendaal. Kom naar HGC en blijf daarna op de Roggewoning voor de wedstrijd Heren 1 HGC tegen Hurley.

En ja, er bleven op zondagavond ca 40 mensen eten op HGC. Hulde aan de eigen horeca-groep Eric, Ewout en Hans. Het was heerlijk en de sfeer was top. Voor herhaling vatbaar. HGC leeft weer!


Topscorers HGC op 15 september:

    

vlnr Seve van Ass (sc), Maico Casella, Kenta TanakaUitslagen en stand per 15 september, programma:

(bron www. hockey . nl)

Video en foto's:

Er zijn vanuit HGC geen wedstrijdfoto's beschikbaar. Er is wel een klein Google album met een sfeer impressie rond de wedstrijd:


Voor videoverslagen van de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1:
deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk) aan te klikken.

[ alle foto's  ©HGC]

 

HGC TV