Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

HGC hockeymeisjes warming-up tegen zwerf plastic

5-7

De laatste hockeytraining van HGC meisjes-E begon dit keer met een bijzondere warming-up. Er lag behoorlijk wat verdwaald plastic afval op het veld. Coach Sven Kramer zag het ook en vertelde de meisjes dat dit natuurlijk niet goed was; niet alleen is het niet netjes om rommel achter te laten, maar erger nog; het kan 450 jaar duren voordat plastic volledig is verteerd. Dat is wel iets om over na te denken als je een flesje water koopt...

 

Dat maakte indruk op de meiden, en uitgerust in groene hesjes en met biologische plastic zakken renden ze rondom de velden en om zo snel mogelijk hun zak vol zwerf plastic te krijgen.

 

Bij terugkomst konden ze de zakken legen in een 'PETman', een opvallende reuze PETfles om het scheiden van plastic afval te bevorderen.

 

Daarna konden de teams beginnen aan de training, het laatste oefenpartijtje en afscheid van de trainers na een mooi en leerzaam hockeyseizoen.

 

De focus op duurzaamheid en het scheiden van afval passen binnen het beleid van HGC. De club wil met dit soort initiatieven bewustzijn creĆ«ren en het gedrag van de leden positief veranderen voor een gezonde en duurzame wereld.


 

HGC TV