Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC terug in Hoofdklasse

7-6

Dames 1 HGC schrijft geschiedenis: na acht jaar afwezigheid terug in de Hoofdklasse.

De ontlading was groot, speelsters en begeleiding vlogen elkaar in de armen. Er waren tranen van vreugde, men keek elkaar diep in de ogen; het was gelukt.
De afgelopen jaren was dit team er zó dichtbij. Deze keer kwam HGC als de terechte winnaar uit de strijd in de twee duels tegen Huizen, de nummer 10 uit de Hoofdklasse. Eén doelpunt was genoeg afgelopen donderdag op de Roggewoning. Ook twee dagen later was één doelpunt genoeg op een zonovergoten veld in Huizen.

D1 HGC zette Huizen vanaf het begin onder druk. In de eerste helft waren er al grote kansen voor HGC. Maar net zoals in de thuiswedstrijd op donderdag viel het doelpunt pas één kwartier voor tijd. De hoekvlag als "twaalfde man” speelde een belangrijke rol in de opbouw van deze goal. Vanuit de hoek werd de bal opgepikt door Isis van Loon en doorgespeeld naar Luna Fokke. Het schot van Luna werd door de keepster van Huizen verdedigd en vervolgens hard ingeslagen door Laura Barden. Via de stick van Luna schoot de bal langs de keepster en was daar de zo felbegeerde eerste en enige goal van de wedstrijd.


de 0-1 wordt gevierd - Luna Fokke

HGC hield het hoofd koel en speelde gedisciplineerd het laatste kwartier van de wedstrijd uit om de winst en daarmee promotie veilig te stellen.


Colette Jansen, Luna Fokke en Isis van Loon vallen elkaar in de armen. Luna is volgend jaar in het blauw-wit op Kampong te bewonderen

Coach Robbert-Jan de Vos kon zijn geluk niet op. Hij wist dat zijn meiden goed konden hockeyen en dat hebben ze dit jaar in de promotieklasse laten zien. Robbert-Jan kwam drie jaar geleden naar HGC en heeft een geweldige prestatie neergezet. De afgelopen jaren heeft het team grote stappen gemaakt. Onder leiding van "Fox” groeide het team zowel technisch als tactisch. Fox kon enorm genieten als het "liep”. Hij had precies voor ogen hoe hij met dit team wilde spelen. Snel combineren, optie zijn en verrassende patronen creëren. En met resultaat! Een van zijn sterke kanten is de technische analyse en het terugkoppelen van de relevante gegevens per speelster. Speelsters ontvingen beeldmateriaal en gegevens met duidelijke input. Ook inspirerende filmpjes met een goede dosis humor. Het is dan ook niet verrassend dat Robbert-Jan de overstap maakt naar het Nederlands Herenteam als performance-analist.


een trots team en een trotse top - keepster Anke van Goudoever

Elselieke van Aken kon het niet geloven. Na twaalf jaar voor D1 HGC gespeeld te hebben, waarvan de eerste vier seizoenen in de Hoofdklasse was dit een droom. Els zet een punt achter haar hockey carrière en wat is er mooier dan te stoppen op een hoogtepunt? Oud-teamgenoten van HGC waren meegereisd om Els’ afscheid luister bij te zetten. In haar eerste jaren op HGC in de Hoofdklasse was Els een vaste waarde in de verdediging en vooral bekend om haar lange strakke passes. De laatste jaren stond Els in de spits en dit seizoen was zij vijf keer trefzeker.


ontlading bij Isis van Loon, Isabella Fois en Femke Bijen

Voor Julie Sytsema, Zoë Hessels, Isabella Fois en Luna Fokke was er in alle feestvreugde even een flashback naar seizoen 2016-2017 toen ze met MA1 HGC landskampioen werden. Deze succesvolle jonge speelsters hebben een groot aandeel gehad in de prestaties van het team. Nieuw talent staat al weer klaar. Zeventienjarig talentvol MA1 HGC- en Ned-B jeugdspeelster Isis van Loon heeft de afgelopen weken meegespeeld en laten zien dat ze klaar is voor D1.

Ook Nicole van Jaarsveld liet haar emoties de vrije loop. Nicole is als mini begonnen bij HGC. Het eerste HGC shirt was maatje 122, dat zit in de bewaardoos bij de familie van Jaarsveld. Nicole speelde als zeventien-jarige haar eerste seizoen in D1 HGC. Tijdens haar studie verruilde ze HGC voor WMHC-Wageningen en promoveerde ook met Wageningen naar de Hoofdklasse. Het seizoen voordat Nicole terugkeerde op het HGC nest, speelde ze een jaar in Madrid en werd zij met haar team SPV Complutense kampioen van Spanje 2016. Na 19 jaar hockey, vol trots en mooie herinneringen in haar blauwe HGC hart, heeft Nicole besloten te stoppen met hockey en tijd te nemen voor afronding van haar masterstudie studie en nieuwe sporten ontdekken.


veel publiek langs de lijn in Huizen - Nicole van Jaarsveld

Wie ook als landskampioen bij HGC binnenkwam was Femke Bijen. Met haar team uit Lille: IHL Lambersart, won Femke de Franse nationale titel in 2016. Tot 2016 was Femke speelsters van hdm waar ze in de mini’s begonnen is en met hdm ook Hoofdklasse gespeeld heeft. Femke stopt met hockey op het hoogste niveau en gaat terug naar D2 hdm, waar ook haar zus speelt. Femke’s ervaring, inzet en tomeloze energie hebben haar en de teams waarin ze speelde tot grote prestaties gedreven.


Fox moedigt de meiden graag aan met DOOR, DOOR, DOOR. Aanvoerster Lisa Harteveld is zo’n speelster die altijd door gaat. Ook dit seizoen weer een voorbeeld voor het hele team, niet alleen in het veld maar ook als verbindende kracht buiten het veld.


Lisa Harteveld (li) captain, Laura Barden gaat terug naar Australië en gaat proberen een hockeyroo te worden. Loes Stijntjes's (midden) haar droom om hoofdklasse te spelen is in vervulling gegaan, Femke bedankt, Isabella Fois klaar voor het nieuwe avontuur

1 Juni 2019, een memorabele dag en de afsluiting van een historisch seizoen voor het dameshockey van HGC.

Het was een team prestatie van formaat van alle meiden in het veld Bernice van Aken, Elselieke van Aken, Laura Barden with her Aussie fighting spirit and bubbly personality. Femke Bijen, Floor Borstlap, Zoya Brouwers, Annefrans van Ede (k), Isabella Fois, Luna Fokke, Anke van Goudoever (k), Lisa Harteveld, Zoë Hessels, Nicole van Jaarsveld, Colette Jansen, Esmée Kras, Karlijn Scheepens, Isabelle Severins, Loes Stijntjes en Julie Systsema. En van de staf; Robbert-Jan de Vos coach, Merel de Blaey assistent coach, Marc Sonneveldt manager, Tom Wernink video, Laura de Groot fysio, Joppe Maes fysio, Franciska Hoekstra arts en Wietske Idema prestatiecoach

Bij aankomst op HGC werd het team verwelkomd door het bestuur, familieleden en supporters. Een zilveren schaal werd overhandigd door de familie Lejeune. Voorzitter Gorrit-Jan Blonk sprak lovende woorden uit over het team. Aanvoerster Lisa Harteveld en coach Robbert-Jan de Vos bedankten hun team en de club voor alle support. Dank ging natuurlijk ook uit naar de HGC's hoofdpsonsor ABN-AMRO , de sponsors TiM fysiotherapie, Indian Maharadja en shirtsponsor Voerman. Er was een toast en er werd nog lang nagenoten.

Huldiging van het team bij thuiskomst


Fotoreportage van de wedstrijd KLIK HIER

Fotoreportage van het "vijfde en zesde" kwart KLIK HIER

Verslag en interview met Luna Fokke Hockey NL: KLIK HIER

alle foto's © HGC
Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV