Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC laat de spanning hoog oplopen

12-5

Zondag stond de wedstrijd tegen het op papier veel zwakkere Push uit Breda op het programma. Push is aan het bouwen met een jonge ploeg en maakt wekelijks progressie. HGC was erop gebrand om de play-offs veilig te stellen en Push wilde niet verliezen om play-outs te ontlopen.

Het werd een strijd die zich aanvankelijk vooral op het middenveld afspeelde. Veel interceptie en hoge druk van beide teams dichtbij de 23 meter lijn.
Er waren in de eerste twintig minuten enkele kansen over en weer die gekeerd werden door de keepster of scherpte misten.
De eerste goal van HGC kwam tot stand uit een interceptie van Isabella Fois die de bal meegaf aan Isis van Loon, speelster van MA1. Isis wist de uitlopende keepster behendig te passeren en scoorde zo haar eerste doelpunt voor HGC Dames 1 en de 1-0 voor HGC in de 28ste minuut.
Net voor rust maakte Push gelijk uit een de eerste en enige corner voor Push van de wedstrijd. De bal werd hard ingeslagen en via een stick schoot de bal verticaal het dak van de goal in. Met een 1-1 stand ging HGC de rust in.
Na rust kwam de 2-1 voor HGC in een periode waarin Push vooral balbezit had en HGC teruggedrongen werd op de eigen helft. Nicole van Jaarsveld speelde aanvoerster Lisa Harteveld aan in de cirkel, die met een handig backhand stuitballetje de verdediging van Push verraste.
De laatste twintig minuten werd het spel slordiger en door de vele onduidelijke beslissingen en kaarten was de flow eruit en kreeg HGC zelfs nog een strafbal tegen. Deze werd gescoord en zo stond het ineens 2-2. De speelsters gingen met een alles of niets offensief beurtelings de cirkel in. Maar zonder het gewenste resultaat.
Eindstand 2-2. Push blij en teleurstelling bij HGC.

Volgende week willen ze graag laten zien waartoe ze in staat zijn als de machine geolied is en alle radartjes op volle toeren draaien. Vol vertrouwen en met spelplezier naar het altijd gezellige Tilburg. De worstenbroodjes staan klaar bij Were Di. En het team rekent op de vaste aanhang langs de lijn.

Met nog twee wedstrijden te gaan is het ongekend spannend. MOP, HGC en KZ hebben plaats twee en drie nog binnen handbereik. Were Di en Tilburg doen ook nog mee als zij twee keer winnen en MOP en HGC twee keer verliezen.

Alvast voor de agenda: De laatste wedstrijd van de Promotieklasse is thuis tegen Victoria op 26 mei.