Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

jeugd zaal

Jeugd in de Zaal
Sinds seizoen 2016-2017 wordt er op HGC zaalhockey gespeeld in onze eigen Wim Schellekens hal. Deze tijdelijke ballonhal wordt met grote inzet van alle leden elk jaar opgezet en aan het einde van het zaal seizoen weer afgebroken. Dor deze faciliteit beschikken we over 2 wedstrijd velden en kunnen we op onze eigen club trainen.

 

Wie speelt er zaalhockey?

Voor alle jeugd teams in C en D categorie en de TOP teams is zaalhockey verplicht. De A en B breedte teams kunnen kiezen of ze willen zaalhockeyen of liever een winter rustig aan doen. Indien een team zich opgeeft dient het team uit minimaal 10 spelers te bestaan. De TC beslist of er voor de top teams en de 2e teams ook nog een "12” team (extra team met spelers uit een 1e en een 2e team) wordt geformeerd. Dit is elk seizoen anders.

 

Wedstrijden en training

Wedstrijden worden zo wel op zaterdag als op zondag gespeeld. Soms thuis in de eigen hal maar "thuis” kan ook in een andere hal zijn. Het seizoen loopt van december t/m februari en een competitie bestaat uit 6 rondes van elk 2 wedstrijden.

Zaalhockeytraining is in principe 1x per week zolang de veldcapaciteit het toelaat. Eventueel kunnen teams nog een extra training buiten doen, uitsluitend in overleg met de trainingscoördinator ([email protected]).

 

Materialen

Voor zaalhockey heb je speciale materialen nodig, die verplicht zijn voor alle zaalhockeyers.

·        zaalhockeyschoenen (of stevige gymschoenen, zwarte zolen zijn verboden, en je mag er niet mee buiten lopen - ook niet voor of na de training of wedstrijd. In de hal pas aantrekken dus.);

·        zaalhockeystick;

·        bone-protector handschoen voor de linkerhand, met gesloten vingers;

·        natuurlijk net als op het veld scheenbeschermers en een bitje.

 

Huisregels Wim Schellekens ballonhal

De ballonhal is met financiële steun van leden en van enkele bedrijven mogelijk gemaakt. Hoe zuiniger we op de hal zijn hoe langer hij meegaat en we het voordeel hebben om op onze eigen club te kunnen zaalhockeyen. De huisregels zijn dus belangrijk.

·        Er mag niet gegeten worden in de zaal

·        Alleen met zaalschoenen het veld betreden

·        balken niet verplaatsen


Elk seizoen zullen we enkele documenten op de site plaatsen (te vinden op tabblad Jeugd: Documenten) zoals:

·        KNHB Zaalinfo

·        KNHB Instructie team begeleiders

·        KNHB Instructie Zaalleiding

·        KNHB Instructie Materialen

·        HGC Coach informatie


O ja, voor als je op zoek was naar dat waanzinnige filmpje (nog 1x dank Daan van Reijn), hier is ie: : KLIK 
 

HGC TV