Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

jeugd

HGC is zowel een TOP hockey club als een echte familieclub. 
Heren 1 HGC is met Amsterdam de enige club die vanaf de start van de hoofdklasse onafgebroken in die hoofdklasse heeft gespeeld. Dames 1 HGC speelt (vooralsnog) in de overgangsklasse, maar doet er alles aan om weer aansluiting te vinden in de hoofdklasse. Ook hebben onze top jeugdteams de ambitie om zoveel mogelijk op landelijk- of districtsniveau goed mee te draaien. 
Naast TOP hockey, is HGC een echte familieclub, waarbij hockeyen vooral veel plezier en sportiviteit betekent. Voor alle kinderen tussen van 10 en 18 jaar die op een leuke en veilige manier willen leren hockeyen, ben je bij de HGC  helemaal aan het goede adres. Plezier met je teams, tijdens de wedstrijden, op de training en buiten het veld. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen.

Op deze site staan de wedstrijden, de vele evenementen, de trainingsschema’s en nog veel meer. Wist je dat deze site direct is gelinkt met onze HGC APP? Daarmee hopen we alle spelers en ouders op een makkelijke manier snel & goed te informeren.
Na de mini's, bij een leeftijd van tien jaar, stromen de spelers door naar HGC Jeugd. Een belangrijke fase breekt aan voor de kinderen waarin vele veranderingen plaatsvinden qua sociale en fysieke ontwikkeling. Als HGC proberen we de kinderen daarin zo goed mogelijk te begeleiden. Dit doen we door bij teamindeling en bij teambegeleiding (coaching en training) rekening te houden met deze sociale en fysieke (prestatie) aspecten. HGC gelooft in een gedifferentieerde aanpak per leeftijdscategorie.
Dit doen we onder andere door  een zorgvuldige samenstelling van zowel selectie teams, opleidingsteams als breedte teams. Hoe deze selectie te werk gaat kan je lezen in het document Selectiebeleid Jeugd 2018-2019.

Jeugd-ouders
Speciaal voor de jeugd en hun ouders hebben we een aantal links (zie gedrag) naar de huisregels, spelregels en over voorbeeldig gedrag ‘langs de lijn’. Zo help je de kinderen om maximaal plezier aan het spelletje te beleven! Sportplezier van haar jeugdleden staat bovenaan: we laten daarom de trainer trainen, de coach coachen, .. en de ouders slechts aanmoedigen met ‘Hup’.

Vrijwilligers
Een vereniging kan alleen draaien dankzij ‘VRIJWILLIGERS’. Ook HGC doet daarom een beroep op ouders van mini en jeugdleden, leden en overige mensen die graag iets voor de club doen. Zo zijn er vele ouders van jeugdleden actief in commissies, als trainer, als scheidsrechter, als coach of als teammanager. Door de cultuur van HGC als familie club is het ook nog eens leuk om samen ervoor te zorgen dat onze kinderen een fantastische tijd hebben op het hockeyveld.
We vinden het ook belangrijk om onze jeugdleden mee te geven wat lidmaatschap van een vereniging inhoudt. Alle A- en B-spelers fluiten samen met een teamgenoot, een aantal keren per seizoen een wedstrijd van een jonger team. Veel jeugdleden geven training of worden zelfs coach van een jonger team. Ook zijn jeugdleden actief in het jeugdbestuur en organiseren feesten en een AB toernooi voor de jeugd en een film avond voor de mini's. 
Kortom iedereen kan bijdragen, ook als je als ouder geen hockey ervaring hebt (zie Vrijwilligers)

Training
Plezier in hockeyen, betekent ook iedere keer weer wat beter leren hockeyen. Dit doe je tijdens de training. Bij HGC trainen alle jeugdteams in principe twee keer een uur in de week. Top jeugd-  en opleidingsteams trainen vaker in de week. Naast dat HGC de beschikking heeft over betaalde trainers, zijn het ook ouders met hockey ervaring die training geven. Ook geven veel jeugdleden training aan kinderen die minimaal 2 jaar jonger zijn. 

Aanmelden
Jeugdleden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier. U krijgt uiterlijk 30 juni bericht of uw kind geplaatst kan worden. We houden geen wachtlijsten aan. 
Nieuwe leden die geïnteresseerd zijn in een plek in één van de top jeugdteams van HGC kunnen een mail sturen naar [email protected] om een keer mee te trainen. Op basis van deze trainingen en eerdere prestaties kan de technische commissie beoordelen of er plek is binnen een top jeugdteam.

Opzeggen vóór 1 mei
Opzegging van het lidmaatschap dient per e-mail te gebeuren vóór 1 mei van het lopende seizoen. Als de opzegging is ontvangen zal dat per e-mail worden bevestigd. Totdat u deze bevestiging heeft ontvangen, is uw opzegging niet definitief. Als vóór die datum niet is opgezegd, ongeacht om welke reden, wordt het lidmaatschap stilzwijgend met een jaar verlengd. Een te late opzegging zal met andere woorden dus niet het eerstvolgende seizoen kunnen ingaan, maar pas het seizoen daarna. 
Opzeggingen moet u per e-mail doorgeven, via e-mailadres: [email protected]
Email en telefoonmutaties kunt u wijzigen in "mijn HGC". 
Adreswijzigingen moet u doorgeven per mail naar emailadres: [email protected] 
 

Nieuws

5 september 2019
11 maart 2019
26 februari 2019
11 februari 2019
21 december 2018
2 december 2018
2 december 2018
2 december 2018
9 oktober 2018
29 september 2018
17 september 2018
3 augustus 2018
24 juni 2018
17 mei 2018
16 oktober 2017
10 oktober 2017
10 oktober 2017
12 september 2017
6 september 2017
30 augustus 2017
22 augustus 2017
21 augustus 2017
19 april 2017
17 maart 2017
30 augustus 2016
10 augustus 2016
25 mei 2016
17 november 2015
30 september 2015
 

HGC TV