Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC wint van HCKZ: 1 - 2

1-5 28 april 2019, Heren 1 HCKZ - HGC: 1 - 2

Mooi dat HGC na vele jaren weer op bezoek kon bij KZ. Dat trekt altijd veel supporters van beide clubs aan. De sfeer was prima, het was koud, maar droog. Voor beide teams staat er wat op het spel. Voor KZ uit de gevarenzone blijven en voor HGC de play-offs plek veiligstellen. Dat leidde misschien onbedoeld tot wat krampachtig spel aan beide zijden. Doelpuntenmachine HGC kwam dan ook lang niet tot scoren en was niet effectief in het passeren van de onverschrokken KZ-doelman. Pas in de 33ste minuut scoorde Ashley Jackson de 0 - 1. Maar KZ noteerde vlak na rust de gelijkmaker. Waarna H1 HGC in de 40ste minuut via Kenta Tanaka wederom wist te scoren: 1 -2. Daarna waren er kansen. HGC bleef de bovenliggende partij, maar moest goed gefocust blijven om de 3 punten mee naar de Roggewoning te nemen. En dat deden ze. In de stand van de hoofdklasse Heren behoudt HGC de 3e plaats. Op naar de belangrijke 3 wedstrijden die nu nog volgen. De play-offs zijn en blijven het doel voor coach Paul van Ass en het team.

HGC's nr 12, Pelle Vos, werd door het AD/Haagsche Courant - en met deze krant door velen - terecht gezien als "The Man of the Match". Keihard werkend om HGC bij het KZ goal te krijgen en te houden.

Beterschap aan Karst Timmer die in de wedstrijd geblesseerd raakte aan zijn enkel.

Vrijdagavond 3 mei om 20:30 uur THUIS: H1 HGC- Kampong

Zondag 5 mei om 14:45 uur UIT: H1 SCHC-HGC

Kom het team aanmoedigen, thuis en in Bilthoven!

Topscorers HGC

Er werd 2x gescoord op 28 april door:

v.l.n.r. Ashley Jackson, Kenta Tanaka

Stand 28-4-'19:

programma 3 en 5 mei:

Voor een samenvatting van deze wedstrijd, kijk op de homepage www.hgc.nl of op de HGC-app naar "HGC TV ".