Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

HGC D1 scoort 4 keer en wint van Terriers

17-3 Weer een belangrijke wedstrijd; Terriërs thuis. We weten van de uitwedstrijd, die eindigde in een gelijkspel, dat het een 'taaie' tegenstander is.

Dat blijkt in de eerste helft waarin Terriërs vol druk zet op de speelsters in balbezit en er weinig ruimte is om te combineren. Terriërs komt na 26 minuten op voorsprong. HGC gaat met 0-1 de rust in.
Direct na rust verandert het spelbeeld en is HGC het dominante team en scoort HGC twee keer binnen 5 minuten. De 1-1 is een hard ingeslagen bal vanaf de rechterkant van de cirkel van Elselieke van Aken. Even later slaat Nicole van Jaarsveld vanaf de linkerkant  met een ferme klap de 2-1 binnen. Terriërs krijgt vele corners en weet in de  52e minuut een corner te verzilveren. Met de 2-2 op het scorebord gaat HGC op jacht naar de winst. Julie Sytsema staat op de juiste plek om met een tip-in uit een corner de 3-2 voorsprong te creëren. Weer weet Terriërs langzij te komen uit een strafcorner.
De dames van HGC gooien het tempo omhoog en blijven vechten voor de winst.
Laura Barden is alert voor de goal en weet de 4-3 te scoren.
HGC stijgt een plaats op de ranglijst omdat concurrent MOP deze week punten laat liggen.

Volgende week de streekderby HC Klein Zwitserland - HGC kom kijken en aanmoedigen! Het verschil tussen beide teams op de ranglijst is slecht 1 punt