Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Nieuwjaarsborrel en -toespraak

11-1

Beste HGCers en vrienden van HGC,

Hartelijk welkom op de Nieuwjaarsborrel van HGC.

Zoals u zelf hebt kunnen constateren heeft het clubhuis recent een fraaie metamorfose ondergaan. Deze restyling is uitgevoerd door onze sponsor Riverdale. Namens HGC wil ik Sophie en Patrick Klein van harte bedanken voor hun inspanningen om tot dit mooie resultaat te komen.

In mijn nieuwjaar conference van vorig jaar heb ik drie prioriteiten voor 2018 genoemd:

1. Meer water.

2. Continuïteit voor tophockey.

3. Meer nieuwe vrijwilligers.

Ik praat u graag bij over de vorderingen van deze prioriteiten:

Sinds het begin van dit seizoen hebben we twee nieuwe watervelden in gebruik kunnen nemen:

  • De Groene Weide op De Roggewoning, met dank aan onze vrienden van Groen Geel.
Het Let’s Stick Together veld naast hdm. Zoals u weet is de Stichting Let’s Stick Together het samenwerkingsverband van HGC, hdm en Klein Zwitserland met als doel het stimuleren van het tophockey in Den Haag. Dit veld wordt in de komende maanden nog officieel geopend.
De ingebruikname is helaas niet zonder haken en ogen gegaan. Wegens de te late beschikbaarheid van beide velden bleek het op tijd klaar hebben van een definitief trainingsschema een moeilijke opgave, wat hier en daar tot kleine ergernissen heeft geleid. Ik vertrouw op uw begrip dat deze vertraging in deze omstandigheden helaas onvermijdelijk was. Wat telt is dat de waterveldencapaciteit voor HGC verdubbeld is.

 

  • Tophockey bij HGC blijft een uiterst interessant onderwerp. Ook in 2018 waren er weer internationale successen voor HGC-ers: In juli werd Luna Fokke in Santander met Nederland Meisjes A Europees Kampioen Hockey door in de finale België te verslaan. In december slaagden Seve van Ass en Sam van der Ven er helaas niet in om Wereldkampioen te worden; in de finale bleek België beter in het nemen van shoot-outs. Alle medaillewinnaars van harte gefeliciteerd! HGC is supertrots op jullie! Wat betreft de prestaties van de vlaggenschepen van HGC eindigde het seizoen 2018 – 2019 teleurstellend. Dames 1 leverde een uitstekende prestatie door tweede te worden in de Overgangsklasse B en door de eerste play-off serie tegen HIC in twee wedstrijden te winnen. Helaas bleek Huizen in de tweede play-off serie een onneembare hindernis, waardoor voor de derde keer de felbegeerde promotie naar de Hoofdklasse geen doorgang kon vinden. Ik wens de dames dit seizoen heel veel succes in de nieuwe Promotieklasse; met vereende krachten moet promotie dit seizoen mogelijk zijn. Heren 1 werd voor de tweede keer op rij zevende in de Hoofdklasse, wat indirect leidde tot het vertrek van de hoofdtrainer en van een groot aantal spelers. Gelukkig bleek HGC erelid Paul van Ass bereid om bij HGC terug te keren en een nieuw team te bouwen. Heren 1 staat na de eerste competitiehelft op de 4e plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs.
  • Onder het motto "Deer to be volunteer!” blijven we op zoek naar vrijwilligers. We hebben voor een groot aantal functies binnen HGC enthousiaste vrijwilligers nodig die het leuk vinden om voor HGC actief te zijn en zo de club en haar leden beter te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Vele vrijwilligers met een blauw hart hebben in november weer geholpen bij het opzetten en inrichten van de Wim Schellekenshal – een unieke gebeurtenis dit veel bijdraagt aan het HGC clubgevoel. Schroom niet en neem contact op met de Vrijwilligerscommissie. Deze commissie bestaat uit Jet Garvelink, Anke Buitenveld, Judith Kokkedee en Mireille Brinkhorst. Iedereen is van harte welkom!

Wat zijn onze voornemens voor 2019? Het bestuur heeft de volgende drie prioriteiten voor het nieuwe jaar:

1.Het ombuigen van de financiën van HGC

In de afgelopen seizoenen heeft HGC een negatieve kasstroom gegenereerd, met als gevolg een zwakker wordende liquiditeit en de noodzaak om een beroep te doen op trouwe leden om bij te dragen aan de financiering van HGC. Namens ons allen heel veel dank aan deze leninggevers. Om dit seizoen een positief resultaat te genereren was een significante verlaging van het budget van Heren 1 onvermijdelijk. De reactie van de club op dit besluit was echter hartverwarmend: een speciaal voor Heren 1 opgericht sponsorteam wist een groot extra budget voor H1 te acquireren en bewees hiermee de enorme veerkracht van HGC. Dank aan onze nieuwe sponsoren Jord en ProNova en allen die bijdragen aan de fondsenwerving van Heren 1.

2.Intensievere samenwerking tussen HGC, Groen Geel en Graaf Willem

Het bestuur van Stichting De Roggewoning (het samenwerkingsverband tussen HGC, Groen Geel en Graaf Willem) werkt hard aan het intensiveren van de samenwerking tussen de clubs, met als verre stip op de horizon een omnivereniging De Roggewoning met 4,000 leden, een gevarieerd aanbod van buitensporten en van diensten, voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Nu alleen nog visie omzetten in uitvoering...

3.Het verder optimaliseren van de horeca

De overgang van de horeca in eigen beheer naar Q’s horeca is voor beide partijen geen geruisloze transitie geweest. Wat geweest is is echter geweest, met behulp van de net geformeerde horeca commissie gaan we onze schouders onder de samenwerking zetten en het een succes maken. Uw inbreng is hierbij onmisbaar!

Maar de hoogste prioriteit ligt in 2019 natuurlijk bij u: onze leden en vrienden. HGC bestaat uit meer dan tophockey. Veel dank aan de Jeugd- en de Minicommissie die binnen HGC verantwoordelijk zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van alle jeugdspelers en teams. Hierbij staat de vraag centraal hoe we spelers, trainers en coaches het beste kunnen begeleiden om zo veel mogelijk plezier te hebben om met elkaar te trainen, wedstrijden te spelen en buiten het veld met elkaar leuke dingen te doen. Hierbij blijft de belangrijkste doelstelling plezier in hockey voor iedereen, zowel jeugd als senioren.

Toch nog even terug naar 2018. In oktober gebeurde het onvoorstelbare: Rudolph van Dusseldorp ging na bijna 8 jaar bij HGC in dienst te zijn geweest met welverdiend pensioen. Rudolph was jarenlang de gouden kracht die ervoor zorgde dat er op HGC getraind, gespeeld en geleefd kon worden. Ik wil Rudolph namens HGC van harte bedanken voor zijn inspanningen in de afgelopen jaren en nodig hem uit om naar voren te komen.

Ik sluit deze conference af. Namens het bestuur wil ik u allen weer heel hartelijk dankzeggen voor al uw steun en inzet in 2018. We bedanken Rudolph, Hans, Ewout, Erik, de technische staf, alle andere werknemers en vrijwilligers van HGC, Q’s horeca, onze hoofdsponsor ABN AMRO en al onze overige sponsoren voor een geweldig jaar!

Ik wil u allen danken voor uw aanwezigheid en nodig u uit om met mij het glas te heffen op een sportief en succesvol 2019!

Tjeerd Boven, Voorzitter HGC

[voor een fotoalbum van de Nieuwjaarsborrel en het afscheid van Rudolph ga naar de website van HGC]

 

HGC TV