Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC wint met 5-2 van HCKZ

4-10

Zondag 30 september kon eindelijk de Haagse klassieker Heren 1 HGC-HCKZ (Klein Zwitserland) weer worden gespeeld. Na 9 jaar is HCKZ terug in de hoofdklasse heren. In deze klasse zijn HGC en Amsterdam de énige clubs die vanaf aanvang in 1973 onafgebroken meedoen, nu voor het 45e seizoen.

Mooi weer. Er was veel publiek op de been voor deze Haagse derby. In de eerste 2 minuten zetten Ashley Jackson en Kenta Tanaka de toon en stond het 2 - 0. HCKZ kwam in de 21e minuut op 2 - 1. Na rust, in de 45e minuut, was het alweer Jackson die scoorde, nu uit een strafcorner: 3 - 1 . Niet lang daarna vergrootte captain Seve van Ass de voorsprong; 4 - 1. De Argentijnse strafcornerspecialist van HCKZ, Enzo Torossi, beantwoorde dit snel met een rake strafcorner: 4 - 2. Aan het slot van de wedstrijd, in de 69e minuut, scoorde Jackson nogmaals uit de strafcorner en kwam de eindstand op 5 - 2.

Het is wel belangrijk om te melden dat de Mini's van de Week, Elisabeth en Louise Kröner van het roemruchte ME6, aan de mannen van HGC nuttige aanwijzingen hebben gegeven om tot dit goede resultaat te komen. En ze hadden een mooie middag bij het team.

Heren 1 HGC domineerde de wedstrijd. Het team staat hiermee nummer 4 in het klassement. Ashley Jackson is met 11 doelpunten met ruime voorsprong topscorer in de hoofdklasse. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen nummer 3 Kampong in Utrecht, dat ook 16 punten heeft uit 8 wedstrijden. HGC gaat 3 punten mee naar huis nemen.

En dat is reden genoeg voor de HGC-supporters om naar Utrecht af te reizen om "onze" mannen aan te moedigen!

In het AD/Haagsche Courant 1 okt '18:

De Ziggo samenvatting van deze wedstrijd is rechts in het scherm of onderaan aanklikbaar.