Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Overpeinzingen van een voorzitter

23-8

Beste leden en vrienden van HGC,

 

Ik hoop dat u allemaal na een geslaagde vakantie (aan het weer zal het niet gelegen hebben) weer veel zin heeft in het nieuwe hockeyseizoen, waarvoor de voorbereidingen alweer enkele weken aan de gang zijn.

 

Het (bijna) hoogtepunt van het afgelopen seizoen was de play-off serie die HGC Dames 1 naar de Hoofdklasse had moeten brengen. Na een onbetwiste overwinning op HIC bleek Huizen echter helaas een onoverkomelijke hindernis. Dank aan speelsters, begeleiding en de trouwe supportersschare van Dames 1 voor een geweldig seizoen. Veel succes voor Fox en zijn dames in de nieuwe Promotieklasse; moge het dit seizoen voor jullie wel lukken, we zitten er zo dicht tegenaan!

 

In juli werd in London het Nederlands dameshockeyelftal wereldkampioen. Echter, ook andere Nederland vertegenwoordigende teams speelden in de zomermaanden internationale toernooien. Namens HGC wil ik graag Isis van Loon (MB), Luna Fokke (Europees Kampioen met MA), Anke van Goudoever (Jong Oranje), Olivier van Tongeren (Zilver op het JA EK) en Steijn van Heiningen (Jong Oranje) van harte met hun prestaties feliciteren!

 

Het wereldkampioenschap herenhockey vindt dit jaar van 28 november tot 16 december plaats in Bhubaneswar (India). Omdat de voorbereidingen van de Nederlands XI selectie eind oktober zullen aanvangen, begint de Hoofdklasse al op zondag 26 augustus en eindigt de eerste seizoenshelft na 11 wedstrijden (waaronder 2 dubbelweekeinden) op 21 oktober. De op HGC teruggekeerde Paul van Ass is erin geslaagd een sterke selectie bijeen te brengen, bestaande uit mooie mix van Nederlands talent en (dankzij de zeer gewaardeerde hulp van onze nieuwe sponsoren Jord Oil & Gas en Pronova) doorgewinterde internationals, waaronder Pauls zoon Seve, aanvoerder van het Nederlands XI. Lees ook het verslag op hockey.nl https://goo.gl/wAjadB. HGC Heren 1 speelt op zondag 26 augustus om 14:45 uur thuis tegen Oranje Rood – een spektakelstuk waarin we gaan zien of HGC dit jaar mee kan doen in de strijd om het landskampioenschap. We rekenen op u aller aanwezigheid om HGC naar de overwinning te leiden!

 

De Fit&Fun weken voor de jeugd zijn in volle gang. Het is voor de TC en voor alle lijn coördinatoren weer een zware klus geweest om alle teams op zo goed mogelijke wijze in te delen. Voor de topteams gebeurt dit op speelsterkte, voor de breedteteams wordt in de eerste plaats naar sociale cohesie gekeken. Omdat er niet meer dan 15 spelers in een team worden geplaatst is het helaas soms noodzakelijk om vriendjes en vriendinnetjes over verschillende teams te verdelen. De beste manier om hier mee om te gaan is coach of manager van uw kinds team te worden en mee te helpen om er met het team en alle ouders een prachtig seizoen van te maken.

 

Op zaterdag 25 augustus vinden de onderlinge wedstrijden HGC meets… HGC plaats. Het wedstrijdschema staat vermeld op de HGC-site en op de app. Op zaterdag 1 september wordt de traditionele openingsbarbecue georganiseerd. Omdat deze middag ook HGC Dames 1 en HGC Heren 1 zullen worden gepresenteerd, rekenen we op een hele grote opkomst. Het eerste complete competitieweekeinde is op 8 – 9 september.

Vanaf 1 augustus is HGC "Rookvrij” en wordt er niet alleen niet in het clubhuis maar ook op en rond de velden niet meer gerookt! Dit zal op 1 september nog eens ‘feestelijk’ bekrachtigd worden.

 

Begin september vindt de opening plaats van het (naast hdm gelegen) hightech waterveld plaats. Dit veld is als gevolg van de succesvolle WK Hockey in Den Haag door de gemeente Den Haag aangelegd voor de Stichting Let’s Stick Together – een samenwerkingsverband van de Haagse clubs HGC, hdm en HCKZ om hockeytalent op te leiden. Het veld, dat is voorzien van de meest recente technische hulpmiddelen, zal door HGC op twee doordeweekse dagen voor trainingen worden gebruikt.

 

Op De Roggewoning worden de laatste werkzaamheden verricht om de Groene Weide te transformeren in een waterveld. Dit betekent dat HGC komend seizoen dankzij de inspanningen van onze buren Groen Geel ook gebruik kan maken van een tweede waterveld voor jeugdtrainingen door de week en wedstrijden op zaterdag. Het zal u ook opvallen dat de billboards op de dijk doorgetrokken worden naar de rechterdijk. Er is zoveel vraag van sponsoren naar deze fraaie billboards dat de sponsorcommissie driftig op zoek is naar nieuwe plekken rondom het ABN AMRO veld om aan de vraag te kunnen voldoen.

 

Omdat de 2 nieuwe watervelden pas in de loop van september beschikbaar komen moeten we in de komende weken wat improviseren met het trainingsschema. We vertrouwen erop dat u hiervoor begrip heeft.

 

Het bestuur wenst u mede namens onze hoofdsponsor ABN AMRO een fantastisch hockeyseizoen 2018 – 2019. Voor alle vragen over HGC kunt u altijd terecht bij mij of bij de andere bestuursleden. We kunnen uw hulp goed gebruiken; laat het ons of onze verenigingsmanagers Rudolph van Dusseldorp en Hans Wentel aub weten indien u HGC wil helpen als vrijwilliger – in welke vorm of hoedanigheid dan ook.

 

 

 

Tjeerd Boven
Voorzitter HGC


 

HGC TV