Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Sponsoring

HGC wordt Rookvrij !

6-7

HGC, hdm en KZ slaan de handen ineen en worden met ingang van het nieuwe seizoen rookvrij. Hiermee leveren de clubs -met totaal 5000 leden- direct een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een Rookvrije Generatie.

 

Vanuit de Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding is het initiatief "Rookvrije Generatie” opgestart. Deze beweging heeft tot doel kinderen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken maar ook om hen op te laten groeien vrij van de verleiding om te gaan roken. Het is niet meer dan logisch dat sportverenigingen ook rookvrij zijn, niet alleen binnen maar ook buiten. Immers sport en roken horen niet bij elkaar!

 

Waarom is het nu zo belangrijk om ook HGC rookvrij te maken en te houden? We willen als sportvereniging het goede voorbeeld geven aan kinderen. Zien roken, doet roken, zeker als kinderen anderen zien roken naar wie zij opkijken zoals ouders, andere sporters en trainers.

Maar we doen het ook voor de gezondheid van onze seniorleden, eigenlijk gewoon voor al onze leden, we willen iedereen graag rookvrij laten sporten en ook het schadelijke, onbedoelde meeroken uitbannen

 

Op de ALV van 21 juni jl., heeft het bestuur dit besluit gedeeld met de vele aanwezige leden en ouders van jeugdleden. We hebben er alle vertrouwen in dat het besluit breed zal worden gedragen.

Samen gaan we voor een rookvrije hockeyclub! Binnenkort zullen door borden, posters, informatie op de site, app en Nieuwsbrief etc. leden, ouders van leden van en bezoekers aan HGC op de hoogte worden gesteld dat HGC een rookvrij sportterrein is.

 

Op 1 september zal op HGC, en op hetzelfde moment ook op hdm en KZ, de "kick-off" plaatsvinden. Twee prominente "kopstukken” van de Rookvrije Generatie” zullen dan het startsein geven. Daarover later uiteraard meer. Maar een maand eerder, dus per 1 augustus is HGC al rookvrij!


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Bezoekersregistratie
 

HGC TV