Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC zeker van de play-offs! Verslag D1 Tilburg - HGC

11-5

HGC is erin geslaagd om zondag de zo felbegeerde tweede plek te pakken in de overgangsklasse B. Na winst afgelopen zondag tegen Tilburg is de ploeg van coach Robbert-Jan de Vos zeker van de play-offs.

Er stond voor de teams behoorlijk wat druk op de wedstrijd. HGC wilde zich graag thuis plaatsen voor de play-offs. En Tilburg wilde de laatste strohalm grijpen om naar de nieuw te vormen promotiepoule te promoveren.

In de eerste helft zag je de spanning terug in het spel. Het merendeel van de wedstrijd was een kat en muis spel tussen de 23meter lijnen. Een enkele keer wisten de teams gevaarlijk te worden in de cirkel maar tot een score kwam het niet.

Pas in de tweede helft opende Lisa Harteveld de score en werd het 1-0. Twaalf minuten later maakte een fit en tot het einde hoog druk zettend Tilburg de gelijkmaker.

Maar HGC stond op het veld met een duidelijke missie en liet dat ook zien. Met volle overtuiging en strijdlust ging het team op jacht naar de winst. Groot was dan ook de ontlading toen Anne Abendroth de 2-1 scoorde. Teamwork en overzicht gaven de doorslag. En natuurlijk de steun van het publiek en het uitstekende werk van de ballenmeisjes van MD1.

Ook tijdens de play-off wedstrijden van 20 mei, 26 mei en 27 mei rekenen de speelsters weer op jullie enthousiaste aanmoedigingen, mooie spandoeken en applaus.

Lisa scoort de 1-0