Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Oranje Rood - HGC: 5 - 2

24-4 22 april 2018:

Op een zonovergotendag was H1 HGC te gast bij Oranje Rood op hun mooie nieuwe complex. De zon scheen speciaal voor Dennis  Warmerdam, de nr 13 van Pinoké, die door een ernstige ziekte wordt gedwongen afscheid te nemen van het tophockey. Als een bijzonder teken van meeleven met hem droegen alle Heren 1 teams in de hoofdklasse bij aanvang van de wedstrijd een shirt met "13" en "DW". Een mooi en emotioneel gebaar. Ook Heren 1 Oranje Rood en HGC begonnen in dit shirt de middag. Iedereen leeft met Dennis mee!

De line-up in 13 / DW shirts; tribute to Dennis Warmerdam

HGC wist dat het een moeilijke wedstrijd kon worden. Oranje Rood wilde koste wat kost de play-offs veilig stellen en HC Rotterdam achter zich laten. Het ging wel ergens over. H1 HGC was vastberaden om te knokken hier. Ja, we kunnen het niet genoeg herhalen, met een door zeer vele blessures getroffen team. Ook Dick Möhlmann moest vanaf de zijlijn toekijken, net als Floris van der Linden, Rik van Kan en Koen Bakhuis. Ook Tom Hiebendaal is het gehel seizoen helaas niet inzetbaar geweest. Coach Jan Jorn van 't Land moet JA1 spelers inzetten, die zich overigens prima weren. Deze keer speelden weer mee Bernard Richters en Emil Boer. En er was weer en debutant:  Stephan van Eps, uit JA1 HGC. Hij heeft de goede HGC-voornaam om ver te komen ! Gefeliciteerd!

Stephan van Eps debuteert, OR heeft hem in de greep

De wedstrijd liet vele doelpunten zien, meer dan HGC uiteindelijk lief was. De wake-up call kwam al in de 3e minuut door een strafcorner: 1 - 0. In de 19e minuut volgde de 2 - 0. Pas in de 32e minuut wist Tristan Algera vanuit een corner de 2 - 1 te noteren. Vier minuten later scoorde Pelle Vos de gelijkmaker: 2 - 2. De vechtlust was er, het geloof was er. Maar er werd door HGC hierna niet meer gescoord hoewel er een paar kansen waren om een strafcorner erin te tikken. De doelman van OR is goed en die van HGC even goed overigens. Maar de strafcorner van Van der Weerden is berucht en in de 40e minuut vloog weer een corner erin bij HGC: 3 - 2. Nog steeds was er terechte hoop op een gelijkspel. Die hoop vervloog toen OR in de 41e minuut de teller op 4 - 2 zette en HGC in de 69e !! minuut nog op een 5 - 2 achterstand = eindstand bracht. Oranje Rood was nu zeker van een plek in de play-offs.

Jammer maar zo ging het. Er waren een flink aantal trouwe HGC fans in Eindhoven aanwezig. Het team steunen in goede en mindere tijden is wat de échte supporter doet.

Het weekend van 29 april is voor H1 HGC de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met een turbulente tweede helft na de winterstop. Kom in ieder geval naar HGC en juich nog eens goed voor ons Heren 1.

ZONDAG 29 APRIL om 16:00 uur !! THUIS