Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

HGC in Kenia !

20-11

Jeugdhockey in groeit en bloeit in Kenya dankzij het enthousiasme van de Afrikaanse talentjes en door de hulp van Nederlandse supporters, waaronder HGC.

Iedere zaterdagochtend verzamelen ruim 50 (soms 100) kinderen zich in het City Park Hockey Stadium, waar een van de drie kunstgravelden van Oost Afrika ligt. Naast een vaste groep meisjes uit de Kibera Sloppenwijk en een jongensteam uit het Ngong Weeshuis, zien we altijd trouwe ‘walk-ins’. De kinderen worden getraind door (semi) professionele coaches, spelen wedstrijden, krijgen na iedere training warme maaltijden en er is ook medische en mentale zorg. De toptalentjes krijgen zelfs een ‘hockeybeurs’ voor een gerenommerd internaat dat bekend staat om kwaliteitsonderwijs en focus op hockeysport.


Dit Kenya Youth Hockey Development program (KYHD) is een initiatief van Hollander Erik van der Dussen en oud-Kenya Hockey international Tom Olal . Na 4 jaar hard samenwerken zijn een aantal van hun talentjes al doorgestroomd naar topteams en de nationale selectie. Het plezier en toewijding van de kinderen is zo aanstekelijk, dat veel andere Hollanders spontaan hun hulp hebben aangeboden. HGC heeft veel kinderen blij gemaakt met prachtige shirts, trainingspakken en trainingsmateriaal, zoals hesjes. De HGC-zending was zo royaal, dat zelfs veel aan het KYHD-gelieerde scholen in ons tenue rondrennen op het sportveld! We zijn nu dus een Haags-Afrikaanse club!

Eric van der Dussen


Voor foto's: https://goo.gl/MPjJgx

Reacties

Liesbeth Maatman

Wat goed!!
20-11-2017 @ 18:19:30

Sophia Boot

Prachtig initiatief!
20-11-2017 @ 22:44:35

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

 

HGC TV