Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

H1 Bloemendaal-HGC play-offs: helaas, maar toch mooi

26-5

HGC voorzitter Gorrit Jan Blonk verwoordde het mooie play-offs weekend bij Bloemendaal na afloop op de H1 HGC supporters app als volgt:

"Dank voor prachtig seizoen👍. Rij heel trots 💪💪met een kater naar huis😥"

en zo is het ook!

Heren 1 HGC heeft laten zien dat het met veerkracht en pieken op het goede moment in de play-offs kan staan. Hulde aan het team, de begeleiding en coach Paul van Ass. In de 7 seizoenen dat hij coach van HGC was/is stond hij met H1 HGC 5x in de top 4 ! Op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

een overzicht van dit mooie en enerverende weekend hieronder

Zaterdag 21 mei 2022 16:00 u
H1 Bloemendaal-HGC: 1 - 3

De sfeer zat er goed in. HC Bloemendaal had alles prachtig opgebouwd en geregeld voor het tweede treffen in de halve finales van de play-offs. Veel supporters waren er op deze wedstrijd afgekomen. Natuurlijk was er meer oranje dan blauw te zien. Maar het contingent HGC-ers was groot. Terecht werd de webredactie erop gewezen dat de jeugd nog gewoon aan het hockeyen was en op deze zaterdagmiddag er daarom niet met velen bij kon zijn. Hoe ging HGC naar 't Kopje? Het team zou na de teleurstellende 0-3 nederlaag thuis zeker alles uit de kast halen om het Bloemendaal moeilijk te maken. Maar als we eerlijk zijn, waren er toch veel supporters die dachten dat het "kansloos" was voor HGC. Zo niet coach van Ass want hij weet dat er in de sport altijd kansen zijn en dat je met de goede fighting spirit en intelligentie de mogelijkheid hebt om het onmogelijke mogelijk te maken. En laat dat nu net zijn wat er gebeurde deze zaterdagmiddag.

Het mag gezegd worden dat het spel in de eerste helft aan beide zijden wat aftastend was. Het was een wat matte vertoning op het veld. Feit is dat beide teams niet toekwamen aan het verzilveren van kansen. En het is al in tal van hockeykringen gezegd: HGC doelman Sam van der Ven was weergaloos goed en behoedde HGC voor menig goal tegen. In de 35ste minuut stond er dan helaas toch 1-0 voor Bloemendaal op het scorebord. Er werd hard gewerkt ook door HGC, maar de toegekende corners leverden HGC wederom niks op en het duurde tot de 53ste minuut eer Pelle Vos de gelijkmaker 1-1 op zijn naam zette. HGC rook de kansen waar coach van Ass altijd op hamert. HGC bleef focus houden en 2 minuten later was het Marc Boltó die de 1-2 erin jaste. Het HGC-publiek denkt dan (zonder het te zeer te laten merken) "nog een kwartier te gaan, pfffff". En dat is lang als je Bloemendaal tegenover je hebt. Maar Bloemendaal raakte toch enigszins de kluts kwijt. Zeker toen Floris van der Kroon in minuut 68 HGC op 1-3 zette. Het was geschied. HGC dwingt een derde treffen af. Eindelijk wint de ploeg in Bloemendaal. Natuurlijk komen er dan allemaal theorieën dat HGC mazzel heeft gehad, dat er een doelpunt onterecht werd toegewezen, dat Bloemendaal een off-day had etc. Het zal allemaal wel. Het resultaat telt, "the opportunity" werd gepakt. En wat bijna niemand aan HGC-zijde had gedacht: er moesten snel kaarten voor de zondag worden gekocht en wie weet zou HGC dan weer in deze flow zijn en de kansen grijpen. De ontlading was groot bij team, coach, staf en supporters. En nog even dit: Kenta Tanaka was een bikkel dat hij zo snel na een zware kaakblessure met operatie, erbij wilde zijn en hoe zuur was het voor Gordon Johnston dat hij nog 20 dagen met zijn hand in het gips moest en dit spektakel dus als speler moest missen. Maar hij was natuurlijk in de buurt van zijn team en een grote aanjager langs de lijn. Wat een mooie nazit op 't Kopje voor het HGC contingent.

vlnr: Pelle Vos, Marc Boltó, Floris van der Kroon

Het team werd aan het end van deze mooie dag behandeld door de teamfysio's en men bereidde zich voor op de 3e wedstrijd.

Zondag 22 mei 2022 15:00 u
H1 Bloemendaal-HGC: 2 - 1

vlnr Sam van der Ven, Alan Forsyth

Het mag duidelijk zijn dat op deze alweer zonnige dag Bloemendaal uit een ander vaatje zou gaan tappen. Vanzelfsprekend waren de verwachtingen nu hoger bij het HGC-team en -supporters. Maar er werd fel getapt uit dat andere Bloemendaal vaatje. Bloemendaal werkte keihard en domineerde, maar dat leidde, wederom mede door doelman Sam van der Ven niet tot treffers. Na rust in de 39ste minuut schoof Alan Forsyth de 0-1 erin bij HC Bloemendaal. Misschien zou je dat niet eens willen omdat je er zeker van bent dat je op dat moment Bloemendaal ontketent en nog scherper maakt. De vraag was kon HGC deze weelde van een voorsprong aan. Het antwoord was echter: nee. Al 3 minuten later knalde er een strafcorner genomen door Bloemendaal in het HGC goal: 1-1. De HGC-supporters die al visioenen hadden van winst en dus een finale tegen Pinoké begonnen toch te twijfelen. Toen alweer 3 minuten later de 2-1 op het scorebord stond was het eigenlijk gedaan. HGC deed natuurlijk van alles om weer tot een gelijkmaker of meer te komen, maar het mocht niet baten. Sam van der Ven hield er nog liefst 3 corners uit, maar de strafcorner die HGC mocht nemen leverde geen doelpunt op. Bloemendaal was en bleef de bovenliggende partij. En dan constateer je na afloop dat HC Bloemendaal de terechte winnaar was. Teleurstelling, want men had gehoopt op die kans, op iets dat "men" niet voor mogelijk hield. Hoe mooi is het dat coach Paul van Ass in staat is om toch positief dit alles af te sluiten met zijn team en dat het HGC team is staat was het einde van hun seizoen met opgeheven hoofd te "vieren" op 't Kopje. Dat viel ook de Bloemendalers in positieve zin op. Floris van der Linden, die nu dus echt klaar is met tophockey, sprak mooie inspirerende woorden tot zijn team. Emotie! Sport haalt zelf als er een nederlaag verwerkt moet worden uiteindelijk het goede naar boven. Paul van Ass zei tot zijn mannen: "We mogen trots zijn en 'the we is more important than the me'  ".

AD Haagsche Courant  © Kees Romijn 25 mei 2022

HGC-icoon zwaait af: 'Deel van jezelf houdt er mee op"

KLIK HIEROP

Videosamenvattingen:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's van de 2e halve finale play-offs wedstrijd:

H1 Bloemendaal - HGC alsmede van na de wedstrijd is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers.

KLIK HIEROP

Marc Boltó actie

Ontlading bij de 1 - 3 !

Foto's van de 3e halve finale play-offs wedstrijd:

H1 Bloemendaal - HGC alsmede van na de wedstrijd is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers.