Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Ewout Buijs verlaat HGC na 14 jaar

24-6

Ewout Buijs heeft het HGC bestuur laten weten na het huidige seizoen afscheid te nemen bij HGC.  Hij wil graag na 14 jaar bij HGC, tijd vrij maken om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 

Ewout kan terugkijken op een indrukwekkende staat van dienst bij HGC.  In 2007 is hij begonnen als trainer en coach van jongens B1, en hij groeide al snel door naar eenzelfde rol voor Dames 2, die onder zijn hoede promoveerden naar de reserve Hoofdklasse.

 

Veel Clubleden zullen Ewout vooral kennen van zijn trainingen voor de selectie teams jongens en meisjes A tot en met D.  Zelf is Ewout daarbij niet alleen trots op de sportieve prestaties van deze teams, maar ook op het feit dat deze goed gecombineerd konden worden met school. Alle kinderen in de A1 teams hebben in deze jaren hun schooldiploma’s gehaald, ondanks de tijd die ervoor nodig is om te spelen in het hoogste team.

 

Een hoogtepunt was natuurlijk het landskampioenschap van Meisjes A1 in 2017 op het veld, en het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse van Heren 1 in 2016 in de zaal. Ewout was in die tijd trainer en betrokken bij het coachen van deze teams.   Daarnaast is Ewout mede verantwoordelijk voor de stijging van het algehele niveau van de selectie teams in de  jaren sinds zijn komst. Dit is onder andere duidelijk te zien aan het aantal eigen jeugd speelsters in Dames 1 door de jaren heen.

 

Het bestuur accepteert de beslissing van Ewout.  Bij monde van Gorrit-Jan Blonk, voorzitter: "Wij waarderen de inzet en loyaliteit van Ewout enorm en willen hem bedanken voor de  prachtige resultaten die hij heeft behaald voor de Club. Wij wensen Ewout heel veel succes met de nieuwe uitdagingen die op zijn weg zullen komen.

 

Ewout zelf zegt: "Het is na 14 jaar niet makkelijk om deze Club te verlaten.  Ik ga de mensen, de fijne sfeer en het familie-gevoel zeker missen.  Tegelijkertijd kijk ik uit naar de kans om nieuwe dingen op te pakken. Ik blijf HGC een warm hart toedragen, en zal nog regelmatig langs de lijn te vinden zijn om de teams aan te moedigen.”

 

Ewout zal zijn taken en verantwoordelijkheden voor de selectieteams overdragen aan Bram Lomans die binnen HGC eindverantwoordelijk is voor de totale jeugd op HGC.

 

HGC TV