Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Pers

In memoriam Nico Schuitemaker

4-4

 


Tot onze grote droefheid vernamen wij dat op
29 maart 2019 op 87 jarige leeftijd is overleden
ons zeer gewaardeerde Erelid

Nico SchuitemakerNico was van 1969-1972 Voorzitter. In 1972
werd hij benoemd tot Lid van Verdienste.
Hij was van 1973-1975 manager H1 HGC,
vanwege zijn enorme verdiensten voor HGC.

HGC zal Nico met grote eerbied gedenken.
Wij wensen zijn echtgenote Minke, kinderen
en kleinkinderen en verdere familieleden
veel sterkte toe in deze zware tijd.

bestuur HGC

In memoriam 

Nico Victor Schuitemaker

21 juli 1931 - 29 maart 2019

Afgelopen vrijdag is op bijna 88-jarige leeftijd ons erelid Nico Schuitemaker overleden. Nico was voorzitter van HGC van 1969 tot 1972 en later voorzitter van lustrumcommissie "Sticks Together" bij HGC’s 75-jarig bestaan in 1981.

Begin woelige ‘60er jaren was ook HGC onderhevig aan ingrijpende verandering. Tijdens het voorzitterschap van Nico’s voorganger Koos Idenburg was de keuze gemaakt om het gezelligheidsimago van de club uit te breiden met hogere eisen op het gebied van sportprestaties. De eerste beroepstrainer werd aangesteld en alle jeugdteams kregen trainers en coaches.

Eind jaren ‘60 nam Nico Schuitemaker het roer over. De onder zijn voorganger gewijzigde organisatievorm en jeugdaanpak werden verder versterkt en verfijnd. Op hockeygebied deed het begrip ‘topsport’ zijn intrede en in 1971 kwam het begrip ‘hoofdklasse’ ter sprake, waarvoor onze heren zich in seizoen 1972-‘73 direct kwalificeerden. U kunt zich wel voorstellen dat de aanloop daartoe, onder Nico’s voorzitterschap, zachtgezegd enerverend moet zijn geweest!…

Voor de continuïteit daarna was er geen betere voorzitter denkbaar dan de steeds overzicht houdende, rust uitstralende Nico Schuitemaker. Onder zijn beleid vonden ook intensieve besprekingen en lastige onderhandelingen plaats met betrekking tot vele (aanvankelijk onbestemde) toekomstplannen van overheidswege voor ons complex De Roggewoning. Enorm belangrijk voor ingrijpende verbouwingsplannen en veldenverbetering die hij voor HGC’s clubhuis in petto had.

Als HGC-voorzitter heeft Nico Schuitemaker een krachtdadig, onmisbaar vervolg gegeven om de eerder gemaakte keuze voor topsport ‘smoel’ te geven. Onder zijn aimabele leiding is heel veel gerealiseerd waarvoor HGC tot op de dag van vandaag dankbaar mag zijn!

Dank voor alles wat je voor HGC hebt gedaan en betekend, Nico, rust in vrede.

 

HGC TV