Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

Heren 1 HGC doet goede zaken: 6 punten

22-3

H1 HGC-Tilburg 15 maart: 4 - 0

H1 Amsterdam-HGC 17 maart: 2 - 8

Het was dubbel aan de bak voor Heren 1 HGC afgelopen weekend. Op vrijdagavond 15 maart werd thuis Tilburg ontvangen. Aan zelfvertrouwen ontbrak het HGC niet. De zondag ervoor was Oranje Rood in Eindhoven getrakteerd op een 3-5 nederlaag. HGC stond op de vierde plaats in de hockeyhoofdklasse. Tilburg mocht na een overtuigende 4-0 nederlaag zonder punten de terugreis aanvaarden. Misschien niet de moeilijkste tegenstander, maar onderschatting kan dodelijk zijn. Dus vol er tegenaan, moet coach Paul van Ass gedacht hebben. Steijn van Heijningen, captain Seve van Ass, Maxime Plennevaux en Pelle Vos tekenden voor de treffers. HGC klom op naar de derde plaats.

Er volgde één dag rust in opmaat naar de belangrijke uitwedstrijd zondag 17 maart tegen Amsterdam. In het Wagener Stadion waren ook veel HGC-supporters, de zon scheen zelfs. En wat bleek HGC was van plan het kunstje tegen Oranje Rood en Tilburg te herhalen in Amstelveen. In de 1ste minuut scoorde Max Plennevaux de 0-1. De toon was gezet. Al in de 4e minuut tikte Kenta Tanaka de de bal achter de Amsterdamse doelman 0-2. In de 20e minuut was het de strafcorner van Ashley Jackson: 0-3. Eén! minuut later Olivier van Tongeren 0-4. Toen Amsterdam scoorde dacht Max Plennevaux "ik doe er nog eentje": 1-5. In de tweede helft was het de jonge HGC-er Karst Timmer die in minuut 42 tekende voor de 1-6. Het Amsterdam-publiek dacht "dit kan niet waar zijn". Het blauwe legioen wist dat het zeer zeker waar was. In minuut 50 was de ontreddering bij de thuisploeg nog groter. HGC-er Olivier van Tongeren greep zijn kans en scoorde zijn tweede: 1-7. Vlak daar na scoorde Amsterdam: 2-7. Er kan veel, maar zo'n verschil is nauwelijks nog te overbruggen in de resterende tijd, tenzij je in wonderen gelooft. Maar om iedere hoop op een wonder de grond in te boren jaste Ashley Jackson 6 minuten voor het eindsignaal een snoeiharde backhand in het Amsterdam goal. En jawel met 2-8 was de afstraffing compleet en waren weer drie hele belangrijke punten in de strijd om een play-offs plaats veilig gesteld.

Natuurlijk wil HGC dit momentum houden. Heren 1 HGC staat nummer drie, Met Bloemendaal en Kampong boven zich. Er zijn kapers op de kust en het is van belang om weer 3 punten te pakken.

Zondag 24 maart a.s. om 14:45 uur wordt thuis op de Roggewoning HC Rotterdam ontvangen.

Het is ook de 1.000ste maal dat Heren 1 HGC een wedstrijd in de reguliere hoofdklassecompetitie speelt. Alleen Amsterdam en HGC hebben onafgebroken op dit niveau gespeeld sinds de hoofdklassse van start ging in...1973! Dus ook Amsterdam speelt de 1.000ste.

archieffoto (C) HGC

Kom HGC aanmoedigen zondag 17 maart. Het wordt druk dus kom, als dat kan, op de fiets, ov of lopend.

Video's:

Voor een samenvatting van deze wedstrijd, alsmede een interview met Paul van Ass na afloop, kijk op de homepage van www.hgc.nl of op de HGC app naar "HGC TV ".