Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 Bloemendaal - HGC : 2 -1

25-10

21 oktober 2018, H1 Bloemendaal : 2 - 1

De laatste hoofdklassewedstrijd Heren vóór de Winterstop was al op 21 oktober j.l. en het vervolg is pas 10 maart 2019.

Dus een drukte van belang op 't Kopje in Bloemendaal. Veel HGC supporters ter plekke. Iedereen had er zin in en dacht terecht "als we een kans hebben om te winnen, dan is het nu". Het liep net even anders. Het strijdbare effectieve HGC leek toch enigszins geïntimideerd de eerste helft. Helemaal niet nodig, misschien ook een foute gedachte....maar toch. 

Het is veel beter als je leest hoe coach Paul van Ass e.e.a. heeft ervaren. Klik hierop voor een artikel in AD/Haagsche courant van 22 oktober. Het is ook handig in dit verband om het interiew dat Seve van Ass had met HOCKEY NL terug te kijken. Ga naar HGC TV op de website /de HGC app. Kijk daar ook naar de video-samenvatting van de wedstrijd.

Score verloop: 10e minuut 1-0, 42e minuut 2-0. In de 60e minuut maakt Floris van der Kroon de 2-1. Dan is er weer hoop. Er waren ook kansen. De strafcorner van HGC liep niet lekker. Maar HGC doelman Sam van der Ven, keepte erg goed. Het was goed dat Maxime Plennevaux weer even in het veld stond na zijn langdurige blessure. We gaan er met hem vanuit dat hij de tweede seizoenshelft weer helemaal fit is en weer gaat scoren!


En laten we tevreden vaststellen dat HGC nu op de 4e plek in het klassement staat. Reden genoeg om ons te verheugen op het vervolg en voor een compliment aan team, coach en begeleiding!

Nu volgt dan wat de "Herfstcompetitie" (om de Talent Cup) heet, waarin ook H1 HGC meespeelt, met dien verstande dat enkele internationals en spelers met andere verplichtingen niet deelnemen en er dus ook aanvulling is vanuit de Jeugd. Deze serie wedstrijden is vooral bedoeld om het spelritme erin te houden, omdat de winterstop deze keer bijna 4 maanden duurt. Op de HGC-website zullen we hieraan slechts summier aandacht besteden.

De Hoofdklassecompetitie wordt hervat op 10 maart, 14.45 uur uit in Eindhoven:

Heren 1 Oranje Rood - HGC


Topsorers HGC:

op 21 oktober scoorde Floris van der Kroon de 2 -1

Stand/uitslagen @ 21 oktober '18  
(bron Hoofdklassehockey NL)

Video:
Voor samenvatting en interview ga naar HGC TV

Foto's:
Klik hierop voor een Google album van deze wedstrijdSeve van Ass actieNick Budgeon actie


 

HGC TV