Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC houdt het spannend

25-4

Het leek een eenvoudige overwinning te worden tegen Wageningen. Binnen een kwartier stond HGC met 3-0 voor, door velddoelpunten van Luna Fokke en twee van Elsemieke van der Aken. Wageningen gaf zich echter niet gewonnen en wist met veel energie de spanning terug in de wedstrijd te brengen door twee keer te scoren uit een strafcorner. Met een 3-2 stand gingen de teams de kleedkamer in.

Na rust leek HGC de wedstrijd te controleren toen Nicole van Jaarsveld de 4-2 maakte. Enige minuten later scoorde Wageningen de 4-3 uit een strafbal. Met elf cirkelpenetraties in de tweede helft van HGC tegenover vier van Wageningen was HGC op papier de betere ploeg. Helaas werden de kansen niet omgezet in doelpunten en wist de keepster van Wageningen met kunst- en vliegwerk de ballen uit het doel te houden. Het bleef spannend tot het eindsignaal maar de dames van HGC hielden het hoofd koel en hebben de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.

Vandaag maakte Zoë Hessels uit MA1 haar debuut in een officiële wedstrijd voor Dames 1. In de voorbereiding heeft ze al meegespeeld bij oefenpartijen.

De overwinning kreeg een nog feestelijker tintje toen bleek dat concurrent Were-Di punten had laten liggen bij de Terriërs waardoor HGC nu weer op de tweede plaats staat met uitzicht op de play-offs. Er is nog niets beslist. Met drie wedstrijden te gaan strijden HGC, Were Di en Push om de zo felbegeerde tweede plaats. De uitwedstrijd in Breda tegen Push wordt dus een belangrijk duel waar uw steun weer zeer welkom is.