Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding App

Nieuwjaarsborrel en -toespraak

16-1

Tijdens de drukbezochte en geanimeerde Nieuwjaarsborrel van HGC hield voorzitter Tjeerd Boven zijn traditionele nieuwjaarstoespraak.


Beste HGC'ers en vrienden van HGC,

 

Hartelijk welkom op de Nieuwjaarsborrel van HGC.

 

Sportief gezien heeft HGC een fantastisch jaar achter de rug. Alhoewel HGC D1 er net niet in slaagde de terugkeer naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen, wist MA1 na twee spannende play-off rondes Nederlands Kampioen te worden. Voor deze geweldige prestatie werden team en begeleiding door het HGC-bestuur collectief tot Gazelle benoemd. In augustus werden de HGC H1 spelers Jorrit Croon en Sam van der Ven na een bloedstollende finale tegen België met het Nederlands XI Europees Kampioen in het vernieuwde Wagenerstadion. In september werd Steijn van Heijningen Europees Kampioen met Jong Oranje door (ook) België in de finale middels shoot-outs te verslaan. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd! HGC is supertrots op jullie!

 

Op 1 oktober gebeurde het onvoorstelbare: onze groundsman Simon Ceulemans ging na meer dan 15 jaar bij HGC in dienst te zijn geweest met welverdiend pensioen. Veelal buiten beeld voor de leden en gasten was Simon jarenlang de gouden kracht die ervoor zorgde dat er op HGC getraind, gespeeld en geleefd kon worden. De velden waren schoon geblazen, alle langs het veld achtergelaten spullen werden verzameld, de vuilnisbakken geleegd, hoekvlaggen en doelnetten gerepareerd, leveringen van drank en eten in ontvangst genomen en ingeruimd, dakgoten tijdig schoongemaakt en alle reparaties uitgevoerd. Ik wil Simon hier nogmaals van harte danken voor alles wat hij voor HGC in de afgelopen jaren heeft gedaan en verheug me op het afscheidsdiner dat binnenkort zal plaats vinden. Simon is opgevolgd door Erik Gunter. Erik, van harte welkom bij HGC; ik hoop dat we net zo’n goede relatie met jou zullen opbouwen als we met Simon hebben gehad!

 

Op 12 november overleed oud H1 speler Hylke van Slooten op 30-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke vorm van kanker. De indrukwekkende uitvaart werd bijgewoond door een groot aantal HGC-ers. We denken met warmte aan Hylke terug en zullen hem erg missen op de Nederlandse hockeyvelden.

 

2017 was een jaar van verandering, een jaar waarin onze club weer een aantal belangrijke stappen vooruit heeft gezet. Ik noem u de belangrijkste drie:

 

 1. De Wim Schellekens hal
  Dankzij Wims volharding, de geldelijke ondersteuning van een groep van enthousiaste leden en de gemeente Den Haag, de vergunning van de gemeente Wassenaar en de inzet van een grote groep vrijwilligers bij het opblazen van de hal, traint en speelt HGC voor het eerst in haar geschiedenis zaalhockey in haar eigen hal op haar eigen Roggewoning. Vooral de breedtejeugd en hun ouders hebben volop baat bij deze faciliteit, die ook een impuls aan het HGC-clubleven heeft gegeven. De opbouw in november met vele vrijwilligers was weer een hartverwarmende clubprestatie. 

 2. De nieuwe HGC-website
  Aan het begin van dit seizoen is de nieuwe HGC-website geïntroduceerd. Deze is tot stand gekomen dankzij het harde werk van velen, waarbij Mireille Brinkhorst en Martijn van der Steen een leidende rol hebben gespeeld. Rudolph van Dusseldorp is de head webmaster en verzorgt de content. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leden die Rudolph hierbij willen helpen – indien dit je leuk lijkt, meld je aan bij Mireille of Rudolph. Veel dank aan Rik Komor en Teun Roodvoets, die de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk waren voor de 'oude' website.

 3. Q’s Horeca
  Met ingang van het nieuwe seizoen is HGC een overeenkomst aangegaan met Q’s Horeca voor de exploitatie van de horeca van HGC. De eigenaar van Q, Quirijn Kemmink, heeft een hockey-achtergrond en verzorgt ook de horeca op HCKZ. De overgang naar Q is goed verlopen. HGC en Q hebben het voornemen om horeca aanbod in 2018 verder te verbeteren, waarbij de inbreng van de leden en de teams voor Q van groot belang is.

 

 Tophockey is het DNA van onze club. HGC boekte in de eerste helft van het lopende seizoen wisselende resultaten:

 

 • HGC Dames 1 - onder leiding van Robert-Jan de Vos – staat op de 2e plek in de Overgangsklasse, met 3 punten achterstand op Pinoké, waardoor een play-off plek weer zeer goed haalbaar is. Dames 1 begint de tweede seizoenshelft op 4 maart as. met de thuiswedstrijd tegen De Terriërs. In de tussentijd zijn de dames drukdoende om hun plek in de zaalhockey Hoofdklasse te verdedigen.

 • HGC Heren 1 – onder leiding van Jan Jorn van ’t Land – staat na 12 van de 22 wedstrijden op de 6eplek, met 6 punten achterstand op Oranje Rood, dat op de play-off-waardige plek 4 staat. Heren 1 begint de tweede seizoenshelft op 4 maart as. met de uitwedstrijd tegen Pinoké.

 • Bij de heren blijft HGC-hofleverancier voor het Nederlands XI:
  o Steijn van Heijningen neemt op dit moment deel aan het EK-zaalhockey voor B-landen in Alanya.
  o Anke van Goudoever zal deelnemen aan het EK-zaalhockey dat later deze maand in Praag wordt gespeeld.
  o HGC is met drie spelers (Jorrit Croon, Sam van der Ven en Tristan Algera) vertegenwoordigd in de Nederlands XI selectiegroep die momenteel op stage is in Australië.

 •  De HGC-topjeugd zet de opgaande lijn van de vorige seizoenen grotendeels voort. De resultaten zijn wisselend, maar de individuele talenten blijven zich goed ontwikkelen en de bruggen tussen de topjeugd en HGC D1 en H1 werken optimaal.

 

 

HGC bestaat uit meer dan tophockey. Veel dank aan de Jeugd- en de Minicommissie die binnen HGC verantwoordelijk zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van alle jeugdspelers en teams. Hierbij staat de vraag centraal hoe we spelers, trainers en coaches het beste kunnen begeleiden om zo veel mogelijk plezier te hebben om met elkaar te trainen, wedstrijden te spelen en buiten het veld met elkaar leuke dingen te doen. In 2018 zullen we onder leiding van Technisch Directeur Jeugd Ewout Buijs het niveau van de trainersgroep blijven verbeteren. Hierbij blijft de belangrijkste doelstelling plezier in hockey voor iedereen. Ook de seniorenafdeling maakt een goed seizoen door, met als speciale vermelding HGC D5 als trotse lijstaanvoerder in de Res 4e klasse.

 

Wat zijn onze voornemens voor 2018? Het bestuur heeft de volgende prioriteiten voor het nieuwe jaar:

 1. Accommodatie

 • Een intensievere samenwerking met Groen Geel. Op de Groene Weide zal voor het begin van het seizoen 2018 – 2019 een tweede waterveld worden aangelegd waar HGC ook van zal kunnen gebruik maken.

 • ·De gemeente Den Haag financiert een extra waterveld met topsportfaciliteiten voor HGC, hdm en HCKZ. Dit veld zal bij aanvang van de 2e seizoenshelft beschikbaar zijn voor HGC.

2. Tophockey
 • Binnen het bestaande tophockeybudget moet HGC Heren 1 elk seizoen mee kunnen doen om een play-off plek en dus om het kampioenschap. Om dit te kunnen nastreven is het cruciaal om de kern van Nederlandse topspelers die in HGC H1 spelen te behouden.
 • We zijn vol vertrouwen dat HGC D1 zich weer zal plaatsen voor de play-off voor promotie naar de Hoofdklasse en rekenen op uw steun om dit keer promotie te bewerkstelligen.
 • Zoals bekend is de grootste uitdaging voor HGC het genereren van voldoende inkomsten om in de top om de prijzen mee te kunnen blijven doen. Het grootste deel van deze inkomsten wordt aangedragen door bedrijven: onze trouwe hoofdsponsor ABN-AMRO, de marketingpartners Eiffel, Motorhuis, Voerman en The Indian Maharadja, en onze bordsponsoren. Ik wil graag bij de aanvang van dit nieuwe jaar alle bedrijfs- en private sponsoren van HGC weer hartelijk bedanken voor hun steun in 2017 en in 2018. In 2018 zullen we onder leiding van Ghislaine van der Berg er alles aan doen om de sponsorinkomsten te verhogen.

 3. Het werven van nieuwe vrijwilligers

 1. Onder het motto "Deer to be volunteer!” zijn we op zoek naar vrijwilligers. We hebben voor een groot aantal functies binnen HGC, variërend van jeugdcommissie, zaalhockeycommissie, sponsor-commissie, event commissie, lijncoördinator, scheidsrechter etc, enthousiaste vrijwilligers nodig die het leuk vinden om voor HGC actief te zijn en zo de club en haar leden beter te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Schroom niet en neem contact op met de vrijwilligerscommissie. Deze commissie bestaat uit Jet Garvelink, Judith Kokkedee, Mireille Brinkhorst en Rudolph van Dusseldorp. Iedereen is van harte welkom!

 2. Het bestuur heeft zelf in november met het aantreden van drie nieuwe bestuursleden het goede voorbeeld gegeven. Een warm welkom aan Helen Nagtegaal (secretaris), Wim Koetsier (penningmeester) en Nathalie Oostwegel (jeugd).

 

Ik herhaal de prioriteiten nog eenmaal zo duidelijk mogelijk:

 

 1. Meer water.
 2. Continuiteit voor tophockey
 3. Meer nieuwe vrijwilligers.

 

 

Ik sluit deze conference af. Namens het bestuur wil ik u allen weer heel hartelijk dankzeggen voor al uw steun en inzet in 2017. We bedanken Rudolph, Ewout, Simon en Erik, de technische staf, alle andere werknemers en vrijwilligers van HGC, Q’s horeca, onze hoofdsponsor ABN-AMRO en al onze overige sponsoren voor een geweldig jaar.

 

Ik wil u allen danken voor uw aanwezigheid en nodig u uit om met mij het glas te heffen op een sportief en succesvol 2018!

 

Tjeerd Boven

Voorzitter HGC


Ga voor foto's naar het Google album

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Bezoekersregistratie
 

HGC TV