Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC scoort makkelijk

16-10

Zonnebrillen en t-shirts; het publiek geniet langs de lijn op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Tegenstander voor HGC is vandaag Alecto, dit seizoen nieuw in de overgangsklasse. HGC gaat voortvarend van start en al na vier minuten schiet Luna Fokke de eerste binnen met een hard schot vanaf kop cirkel. Even later maakt Isabelle Severijns de nul twee met een verrassend backhandschot en een 180 graden twist, zoals eigenlijk alleen Mirco Pruyser ze maakt. Alecto wist na 8 minuten al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. De nul drie was voor Loes Stijntjes uit een feilloos uitgevoerde corner, laag in de hoek. Na 22 minuten kwam Alecto voor het eerst de HGC cirkel binnen zonder gevaar. Even later kreeg Alecto een corner die hoog richting goal gespeeld werd, maar door het arbitrale duo toch gepromoveerd werd tot goal.

Het tempo bij HGC zakte in, de combinaties werden minder nauwkeurig en de hoge druk van Alecto zorgde ervoor dat het spel zich afspeelde op het middenveld.

Na rust ging de doelpuntenmachine weer draaien. Floor Borstlap wist via een rebound de bal achter de keepster te krijgen. Julie Sytsema scoorde haar eerste van het seizoen met een hard schot vanaf de kop cirkel en Karlijn Scheepens draaide slim om de keepster heen en wist van dichtbij te scoren. Kers op de taart was een goed uitgevoerde tip van Bernice van Aken uit een corner. Mocht je de tel kwijt zijn; de eindstand was 1-7. Zeven verschillende speelsters hebben gescoord en ieder doelpunt werd uitbundig gevierd.

Volgende week wacht een heel andere tegenstander: Were-Di uit Tilburg komt op bezoek, dat wordt vol aan de bak want dit team staat tweede en heeft nog niet verloren.