Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Floris van der Linden's laatste thuis (?)

4-5 Na 15 !!! seizoenen, over super loyaal gesproken, gaat Floris van der Linden stoppen met tophockey in de hoofdklasse. Hij zal dus vanaf volgend seizoen niet meer in Heren 1 HGC te zien zijn.Floris kwam na zijn middelbare school, opgegroeid in België, naar Nederland om te studeren. Hij had al mooie dingen bereikt bij o.a. hockeyclub Gantoise en in nationale Belgische jeugdteams, U18 etc. In Nederland koos hij na goed rondkijken voor HGC en, zoals gezegd, ons bleef hij altijd trouw, in gloriedagen in mindere tijden.

   

seizoen 2007/8, rugnr 6---->2021/22, rugnr 1

(beide foto's Rik Komor©HGC)

Hij speelde op HGC dus in teams met o.a. Guus Vogels, Bram Lomans, Mike Husken, Eric-Jan Iding, Collin Mc Lennan, Iain Lewers, Robin de Munk, Rob Short, Kenny Perreira, Lucas Villa, Barry Middleton, Ashley Jackson, Roc Oliva, Bosco Pérez-Pla, Gonzalo Peillat en Seve van Ass. En nog veel meer beroemde en vermeend beroemde toppers. Hij zette zich in voor de club en ontplooide ook veel maatschappelijk betrokken activiteiten "tot nut van het algemeen". Denk aan Meet-N-Move voor de vluchtelingen kinderen. Altijd met een big smile en oog voor iedereen.Op zondag 1 mei was zijn laatste reguliere thuiswedstrijd in de hoofdklassecompetitie. En er is toen alvast aandacht gegeven aan dit laatste optreden. Maar die wedstrijd tegen Kampong ging zó voorspoedig, dat we het team en dus ook "Linden" hopelijk thuis toch weer zien floreren in de play-offs. Fingers crossed! (lees hierover Hockey NL, 3 mei: KLIK HIEROP)

Genoeg loftuitingen hier. Hij zou er verlegen van worden. Er was, ondanks de meivakantie veel publiek afgekomen op de belangrijke thuiswedstrijd van Heren 1 HGC tegen Kampong. Maar de HGC supporters kwamen natuurlijk ook om Floris te danken voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor en op HGC.

Namens het bestuur kreeg hij een blommetje van Mark van Loon (bestuurslid Tophockey) en kreeg hij later op het terras, met een gloedvolle speech door erelid Madeleine Buise, sprekend namens het bestuur, de Tresling Beker. Een mooie bokaal ter nagedachtenis aan de legendarische naam Tresling, zowel op het veld (international Ab Tresling) als in het bestuur (wnd. voorzitter en erelid J.D. Tresling Sr.) in de gloriedagen van HOC (HOC-Gazellen Combinatie HGC). In 1993 heeft het bestuur een wisselbeker ter beschikking gesteld voor het clublid (man of vrouw), dat zich bij uitstek voor HGC’s herenhockey verdienstelijk heeft gemaakt. Winnaars Tresling Beker: Mark Bouwman, Rob Tielman, Martijn Drijver, Stephan Veen, Sonja Thomann, Jan-Willem Neuberg, Rick Cost, Hans Streeder, Heren 1 2006-2007, Paul van Ass, Cees Redegeld, Dirk Loots, Phil Burrows en Jaap van Everdingen.
Floris sprak een oprecht dankwoord. Hij vertelde hoe mooi hij het vond dat hij dit op HGC mocht doen en hoeveel het hem heeft gegeven .... Dát is zijn bescheidenheid.In de periode 2011- begin 2016 speelde Floris in Oranje (48 caps). Hij heeft zijn Nederlands Elftal shirt (rugnummer 3) beschikbaar gesteld aan de club. Dit heeft een mooie plek gevonden in de eregalerij langs het plafond. Floris deed onder leiding van erelid en nu H1 teammanager Ernst Jan Beukers de onthulling. Een mooi moment ook.Na dit "programmaonderdeel" deed Floris' zusje Carlijn nog een dierbare fotopresentatie met highlights van toen tot heden. Ze verzamelde ook informatie bij vrienden van Floris die in een boekwerkje verwerkt gaan worden.

  

Daarna werd er ouderwets verder geborreld in de zon. Vele teamgenoten van ooit en nu waren er. Familie en vrienden van Floris, veel (oud-) HGC-ers, bestuursleden, oud-bestuursleden (we telden 4 oud-voorzitters), Ted Trip namens de hoofdsponsor ABN AMRO en supporters.

  

  

We hopen en gaan ervan uit dat Floris en HGC voor altijd verbonden blijven aan elkaar en dat hij nog veel op HGC te zien zal zijn.Linden, dank voor al die mooie jaren tot nu toe!

KLIK HIEROP voor Google Album Linden "afscheid"

KLIK HIEROP voor het verslag van de wedstrijd H1 HGC - Kampong

(alle foto's hier: © HGC)


HIERONDER VIDEO gemaakt door Renu Chowduhry
 

HGC TV