Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Stephan Veen benoemd tot Erelid KNHB

28-11

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB op 24 november jl. is oud-international, oud- Heren 1 HGC-speler en HGC-coryfee Stephan Veen na 8 jaar afgetreden als bestuurslid van de KNHB en benoemd tot Erelid van de KNHB.

H A R T E L IJ K E   G E L U K W E N S E N   V A N   H G C !


Voorzitter Erik Cornelissen, overigens ook oud-lid van HGC, sprak Stephan Veen namens het bestuur en de medewerkers van de KNHB op 24 november toe en bedankte hem voor alles wat hij voor de hockeysport en de KNHB heeft gedaan.

Binnen het bondsbestuur was Stephan verantwoordelijk voor de portefeuille Tophockey Heren. Vanuit die rol heeft hij zich in de beginjaren vol passie ingezet voor het ontwikkelen van een talentontwikkelingsvisie, waarbij het niet alleen om de motorische kant ging, maar ook over de balans tussen sport, school en duale carrières. "Hiermee heb je een mooie legacy achtergelaten waar we nog steeds profijt van hebben”, aldus Erik Cornelissen. (bron knhb/ hockey .nl)


Stephan Veen hier, als trotse vader samen met zijn zoon Lucas,
speler van H1 HGC, na diens eerste goal in de Hoofdklasse,
op 14 november 2021 (foto RvD © HGC)

* * * * *

Stephan Veen, Nederlands elftal 1989-2000, heeft 277 caps op zijn naam. Hij werd werd tweemaal uitgeroepen door de FIH tot wereldhockeyer van het jaar. (1998 en 2000). Stephan ontving in 2003 al de Olympic Trophy van de KNHB. (De Olympic Trophy is eind jaren negentig door toenmalig IOC-president Juan Antonio Samaranch in het leven geroepen en aan de KNHB aangeboden. De KNHB mag deze wisseltrofee in Nederland uitreiken aan iemand die veel heeft betekend voor de hockeysport.)

Stephan werd in 1990, 1998 en 2000 als speler van succesvolle Oranje-teams door HGC benoemd tot Gazelle. In 2001 volgde diens benoeming tot Erelid van HGC.

 

HGC TV