Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Bericht van de voorzitter !

24-12

Klik hier voor een video boodschap


Beste leden

 

De laatste trainingen van 2020 zijn afgerond en in deze laatste weken van het jaar kijkt het bestuur terug op een bijzonder 2020. 

 

Het jaar begon net als anders. Veel HGC teams zijn zaal kampioen geworden en na het afbreken van de ballonhal zijn we begin maart weer allemaal begonnen met het veldhockey. Ons Dames 1 en Heren 1 beide actief in de hoofklasse hockey hebben 2 weekenden kunnen spelen en alle andere teams 1 weekend. 

 

En toen kwam 15 maart, met de eerste aankondiging van maatregelen om het Corona virus in te dammen. We moesten de velden en het clubhuis sluiten. Trainingen en de competitie werden gestopt. We hoopten allemaal dat dit van korte duur zou zijn, maar helaas liep het anders.  We hebben gelukkig de trainingen voor de jeugd kunnen doorzetten waarbij alle spelers van Dames 1 en Heren 1 mee hebben geholpen bij die trainingen voor de jeugd wat een heel groot succes was. De competitie is helaas niet meer hervat wat voor velen een grote teleurstelling was. 

 

Na de zomer zijn we weer vol enthousiasme gestart met de trainingen en competitie, natuurlijk alles binnen de richtlijnen van het RIVM.  We hadden hoop weer terug te kunnen naar een soort van ‘normaal’. Daarom was de klap ook hard toen we in Oktober weer terug moesten naar alleen trainingen voor de jeugd, met een stop van alle competities. 

 

We hebben er alles aan gedaan om onze jeugdleden zo veel mogelijk te laten hockeyen, en gelukkig is dat goed gelukt. Grote dank vanuit het bestuur aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

Op dit moment zijn de Corona maatregelen strenger dan tevoren, wat betekent dat nu ook alle zaal activiteiten stilgelegd zijn. U kunt zich voorstellen dat we door dit alles geraakt zijn. Als bestuur, en als leden met hart voor de Club en de sport. Maar zeker ook financieel.   

 

De deuren zijn dicht, de bar is gesloten, we mogen tot nader orde geen feesten en partijen meer organiseren en het wordt ook steeds moeilijker sponsoren te vinden. Toch blijven veel kosten doorlopen.  Het bestuur heeft keihard gewerkt, samen met vele vrijwilligers en leden, om toch zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Club. Denk aan de maaltijden service, de toernooitjes en hockey kampen (zomer, herfst en winter), de HGC kerstbomen actie en een oliebollen campagne. Voor de langere termijn werken we aan een voorstel om de financiele duurzaamheid van HGC te borgen, gegeven de impact van Corona. Wij werken er als bestuur aan dit voorstel zo spoedig mogelijk in het nieuwe jaar te kunnen presenteren. 

 

Vooruitkijkend zien we ook weer wat lichtpuntjes. De teams van Dames 1 en Heren 1 mogen weer aan de slag met trainen en de KNHB heeft laten weten dat op 31 januari de hoofdklasse competitie weer zal beginnen. Jeugdleden mogen nog steeds buiten trainen en hopelijk na 19 januari ook weer in de zaal. Of ook de overige competities (jeugd en senioren) eind januari beginnen of begin maart wordt hopelijk snel duidelijk.

 

We willen jullie graag bedanken voor jullie begrip en steun in het afgelopen, bizarre jaar.  Een uitdagende tijd.  Wij zijn ervan overtuigd dat we hier samen uit zullen komen – want samen zijn we HGC

 

Als laatste wensen we jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021, met veel hockeyplezier voor iedereen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

 

HGC TV