Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Zaalhockey

Update zaalhockey seizoen 2020-2021

18-10

Het HGC bestuur heeft vandaag een moeilijke beslissing moeten nemen.  Nadat het kabinet deze week strengere maatregelen heeft aangekondigd om het Corona virus te beteugelen werd al snel duidelijk dat dit impact zou hebben op de sport en op hockey trainingen en wedstrijden.

Helaas betekent dit dat de competities voor alle volwassenen, inclusief H1 en D1 gestopt werden.  Trainingen voor de jeugd gaan nog wel door, maar ook voor hen ligt de competitie stil.

De aankomende zaalhockey competitie werd onzeker.  De KNHB heeft aangegeven dat een bijzonder klein aantal clubs in de regio mee zouden willen doen aan de competitie. Helaas betekent dit dat het voor ons weinig zin heeft wel mee te doen; er zal geen sprake zijn van een volwaardige competitie.  Daarom heeft het bestuur besloten dat HGC dit jaar niet mee zal doen aan de zaalhockey competitie.

Dat betekent niet dat er geen zaalhockey zal zijn dit jaar.  Ook zonder KNHB competitie vinden wij het belang van zaalhockey voor de technische ontwikkeling heel groot. Daarom hebben we besloten om een eigen programma in de zaal te ontwikkelen. Dit betekent: onderlinge wedstrijden, events, trainingen, clinics en hopelijk een vorm van competitie met de omliggende verenigingen (die ook niet meedoen met de officiele competitie).

We gaan dus hard aan de slag om de teams op andere manieren een sportief en uitdagend zaalhockey seizoen aan te bieden.  Omdat het belangrijk is dat de jeugd kan blijven sporten, juist in deze tijd.

Voor alle duidelijkheid – dit alles natuurlijk onder voorwaarde dat de richtlijnen van de overheid dit mogelijk maken.  De veiligheid en gezondheid van iedereen staat voorop.   Uiterlijk 1 November zal het bestuur de finale beslissing nemen om de blaashal neer te zetten.

Wij beseffen ons dat de beslissing niet mee te doen aan de zaalcompetitie voor teleurstelling zorgt.  Ook wij hadden veel liever gezien dat we een normaal seizoen in de zaal zouden draaien.  Helaas is dat dit jaar niet mogelijk, maar het bestuur en de vele vrijwilligers doen er alles aan om er een mooie hockeywinter van te maken voor al onze leden.

Met sportieve groet,

 

Het HGC bestuur

 

HGC TV