Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

De "Blauwe Gazellen" bericht van: Hidde van Hoek & Pelle Vos (HGC Heren 1)

5-6

Beste HGC’ers

 

In deze rare tijd is het natuurlijk improviseren om nog in beweging te blijven. Zelf doe ik dat het liefst met hockey en de sportschool. Nu we weer een beetje kunnen hockeyen is dat heel fijn, maar nog niet genoeg om fit te blijven.

 

Persoonlijk vind ik het heel lekker om in de ochtend een stukje te lopen door het park om alles even los te krijgen. Maar om fit te blijven fiets ik graag op m’n racefiets. Zo fiets ik 1 keer per week van Rotterdam naar Hilversum (85 km) om mijn ouders te zien en dan weer terug. Op deze manier kan ik mijn hobby combineren met fit blijven.

 

Soms vraag ik mijn vriend mee dit in Utrecht woont om een beetje te kunnen lullen over van alles. Ook doen we met het team af en toe een Zoom work-out. Hiermee houden we onze kracht op peil met lichaamsgewichtsoefeningen.

 

Verder heb ik een gezellig studentenhuis met 6 huisgenoten in Rotterdam dus ik verveel me niet vaak. We hebben een lekker dakterras waar we vaak met z’n alle veel barbecueën. Zeker met het zonnige weer nu is dat alles behalve een straf.

 

Ook moet er af en toe gewerkt worden voor de universiteit, omdat die nog op volle toeren doorgaat.

Ik hoop iedereen weer snel langs de lijn te mogen zien wanneer we weer kunnen starten met de competitie!

 

Hopelijk tot snel op HGC

 

Groetjes,

Hidde van Hoek

 

 

 

 

 

Beste HGC’ers,

Op 12 maart hoorden we dat de competitie officieel werd stilgelegd door de Corona-crisis. In eerste instantie had ik het nog niet zo door en hoopte ik vooral dat wij na een paar weken de competitie zouden kunnen gaan oppakken. Toen dit toch anders uitpakte / bleek te zijn, was dit toch wel even een teleurstelling.

Vorig jaar september ben ik begonnen met werken. Elke dag moest ik vroeg opstaan en vertrok ik braaf met mijn autootje naar kantoor. Drie keer per week reed ik rond vijf uur naar Wassenaar om te trainen met Heren 1. Nu zat ik ineens noodgedwongen thuis met mijn twee andere werkende huisgenoten. Net zoals voor iedereen was dit voor mij ook even wennen.

In het begin van de corona-crisis rende ik een paar keer per week, vooral met in mijn achterhoofd dat ik fit wilde blijven voor de competitie. Toen duidelijk werd dat deze helaas niet werd uitgespeeld, merkte ik dat ik weer nieuwe motivatie moest vinden om tóch de deur uit te gaan. Gelukkig lukte het mij snel om het weer op te pakken en probeer ik nu, naast de twee trainingen die wij gelukkig weer krijgen, ook op andere momenten sportief te zijn. Zo ren ik minstens twee keer per week, maar ook ga ik na het werk en in het weekend veel met vrienden naar buiten om te voetballen of te padellen.

Hoewel het thuiswerken ook zijn voordelen heeft, hoop ik toch dat ik binnenkort weer naar kantoor mag. Vooral het overleggen met collega’s en de verandering van omgeving mis ik erg. Daarnaast kijk ik er ontzettend naar uit om vanaf september weer met goede moed met een nieuw hockeyseizoen te starten en hoop ik dat we ons niveau van afgelopen seizoen opnieuw kunnen behalen. Ik ben in ieder geval ontzettend gemotiveerd om zo fit mogelijk te worden en er een gezellig en sportief jaar van te maken met elkaar!

Blijf gezond en hopelijk tot snel langs de lijn,

Groetjes,
Pelle Vos 

HGC TV